Sport

2017.05.04. 19:44

Kár volt érte! Döntetlen az olimpiai bajnok ellen

Budapest – Hiába vezetett szinte hatvan percen át az olimpiai bajnok Dánia ellen a magyar férfi kézilabda válogatott, a végén meg kellett elégednie a döntetlennel az Európa-bajnoki selejtezőn. A visszavágót vasárnap 20.30 órakor rendezik Aarhusban.

B. Virág Rita

Magyarország-Dánia

25:25 (14:11)

Budapest, 7 ezer néző. V.: Santos, Fonseca (portugálok). Magyarország: Mikler – Iváncsik T., Nagy L. 2, Lékai 6, Bánhidi, Jamali 7, Juhász 1. Csere: Ligetvári, Vilovski, Császár 5 (4), Balogh 3, Bodó 1, Szöllősi. Szövetségi kapitány Javier Sabate. Dánia: N. Landin – Eggert 3 (3), Hansen 3 (2), Möllgaard 1, Toft Hansen, Lauge Schmidt 1, Lindberg 4. Csere: Söndergaard 3, M. Landin 4, Damgaard 4, Zachariassen 1, Mensah Larsen, Olsen 1. Edző: Nikolaj Jacobsen.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

Az Európa-bajnoki selejtező előtt Schuch Timuzsint és Iman Jamalit köszöntötték, előbbi 150., utóbbi 25. alkalommal ölthette magára a magyar válogatott mezét.

Jól kezdett a magyar válogatott, Jamali triplájával és Lékai betörésével 4:1-re meglépett. Eközben Mikler több bravúrt is bemutatott, azonban Söndergaard löketét nem védhette (4:2). Ugyan Landin is kezdett magára találni, azonban Lékai bombája védhetetlenül csapódott a dán hálóba (9. perc: 6:3).

Mikkel Hansen hetesből szépített, viszont válaszként Jamali elemi erővel vágta a kapuba a labdát (11. perc: 7:4). Császár szemtelen hétméteresével először hízott négyre a differencia, sőt Lékai lövésével már 9:4 állt az eredményjelzőn a félidő derekához közeledve.

Lékai kapta az ütközet első kiállítását, az emberelőnyt 1:0-ra nyerte Dánia, majd Möllgaard ziccerével 9:7-re alakult az állás, s Sabate edző időt kért.

Balogh Zsolt (k) Mikkel Hansen (b) és Henrik Mollgaard Jensen (j) között
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Miklernek köszönhetően nem tudott közelebb férkőzni Dánia, Mikkel Hansen próbálkozásait például kottából olvasta. Balogh és Bodó pedig visszaállította a különbséget (20. perc: 11:7).

A magyar védelem magabiztosan állta a dán rohamokat, így a félidő hajrájához érkezve sem csökkent a különbség (26. perc: 13:9).

Lékai emberhátrányban is eredményes volt, a túloldalon Eggert és Damgaard próbálta tartani a lépést, de így is biztosan vezetett Magyarország a félidő végén.

Óriási tempóban folytatódott a szünet után a találkozó, azonban vendégek képtelenek voltak felzárkózni, ugyanis a mieink elől, s hátul maximumot hoztak (40. perc: 18:14). Aztán kisebb hullámvölgy következett, amit a dánok gólokkal bosszultak meg (44. perc: 18:17). Jamali törte meg a négy perces gólcsendet, ám szinte azonnal érkezett Mikel Hansen válasza (19:18).

 

Az utolsó tíz percre 21:21-es állásról fordultak a csapatok. A magyar csapat megtorpanását mi sem jelzi jobban, hogy az 52. percben, a mérkőzésen először Olsen átlövésével Dánia átvette a vezetést.

Lékai egyenlített, majd Vilovski kiállítását követően Jamali szerzett labdát, Ligetvári pedig hetest és két percet harcolt ki. Császár hetesére Söngerdaard reagált, Balogh pedig a középkörből szerzett pimasz gólt.

Gólra gól volt a válasz, Juhász a legjobbkor villant, 25:24 volt az állás az utolsó másfél percben. Egy másodperccel a vége előtt Nagy szabálytalankodott piroslapot érően, Eggert a büntetőt gólra váltotta és így döntetlennel végződött a csata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!