Sport

2006.06.06. 22:00

A másik pálya hírei

Debrecen - Nem volt zsúfolásig telt ház a hazaiak stadionjában, pedig az esõ csak a kezdõ sípszó elhangzása után eredt neki úgy igazán. Való-színûleg csak kevesen bíztak abban, hogy a hetek óta élen álló Újpest az utolsó pillanatban elbukik.

Mórocz Zsolt

Ráadásul úgy tûnt, a debreceniek finoman szólva sem ijedtek meg a Lombard Pápa remek véghajrájától egyetlen pillanatra sem fordult meg a fejükben, hogy a vendégek bármiféle meglepetésre lehetnek képesek az utolsó fordulóban. Fogalmazhatunk úgy is tutira biztosak voltak abban, hogy õk a kötelezõt hozzák a pápaiak ellen.
Annak ellenére így volt ez, hogy Zsivoczky Gyula, a Veszprém megyeiek mestere többször is elmondta küzdenek, hajtanak, megpróbálnak nyerni, hiszen csak akkor lehetnek biztosak a Vasas megelõzésében. Tény, hogy az elsõ félidõ közepén jó néhány percre sikerült elnémítani az egyébként remek hangulatot varázsoló és folyamatosan csapatát (illetve idõnként a Fehérvárt) lelkesen éltetõ publikumot. Fabio gólja ugyanakkor azt jelentette, hogy akkor, ott, abban a néhány percben a lila-fehérek voltak a bajnokok.
Aztán persze a papírforma beigazolódott a magyar labdarúgás duplázó bajnoka (tavaly is õk szerezték meg az aranyérmet) simán hozta a mecs-cset, miközben ennyi ember egyszerre még nem figyelt Debrecenben Budapestre. Raj-czit kiállították, Tisza megszerezte a vezetést, egyenlítettek a fehérvá-riak - percenként érkeztek a hírek, aztán amikor Hana-csek háromszor is sípjába fújt, a visszafogottan örülõ házigazdák azonnal az oldalvonalhoz siettek mennyi? - kérdezték, majd az 12 hallatán hatalmas sóhajjal állapították meg az nem le- het, hogy négy perc alatt két gólt rúgjon az ekkor már kettõs emberhátrányban játszó Újpest.
A vége aztán ismert a Debrecen (a veszprémi Csernyánszky Norberttel a kapuban) megnyerte a bajnokságot.
Ugrálva kicsit az idõben, tíz perc volt hátra a találkozóból, amikor Bíró Péter klubtulajdonos távozott a lelátóról. Ekkor már a Vasas fordított, 21-re vezetett az MTK ellen, amivel az utolsó, 16. helyre taszította a Lombardot.
Szörnyû helyzetbe kerültek a sárga mezes vendégek miközben mindenki a debrecenieket éltette, õk lehajtott fejjel vonultak le a pályáról. Az öltözõ elõtti folyosón is csak suttogva tárgyalták az eseményeket a pápaiak. Hangos szó csak az MTK szereplésének értékelésével kapcsolatban hangzott el, nagyon rosszul viselték a sportemberek, hogy a nagy múltú Vasas éppen akkor szerezte meg elsõ tavaszi gyõzelmét, amikor az nagyon kellett.
Persze sokan mondják, hogy nem mindegy a 15. vagy a 16. hely?! Nem, mert a legjobb kiesõként (ha valamelyik klub nem kap licencet, ha a feljutók közül az egyik nem vállalja az NB I-es indulást és a többi) a 15. helyezettnek komoly esélyei vannak a benn-maradásra.
A Pápának jelenlegi tudásunk szerint azonban nincs. Legalábbis itt, Magyarországon, merthogy a rendre és a fegyelemre, az eddig tapasztaltak szerint, még néhány évtizedet várni kell. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetése képtelen saját korábbi ígéreteit betartani és betartatni.
Marad hát az NB II (azért a remény hal meg utoljára...), ugyanakkor a rossz hír mellett van jó is minden bizonnyal pápai színekben veszi fel a harcot a legjobbak közé jutásért a Lombard. Minden bizonnyalpápai színekben harcola Lombard a visszajutásért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!