Sport

2015.07.16. 15:28

Bácskay Zsófia továbbjutott

Eskilstuna, Veszprém – Hetedik helyen jutott tovább a női diszkoszvetés pénteki döntőjébe a junior atlétikai Európa-bajnokságon a veszprémi Bácskay Zsófia.

B. Virág Rita

A Continent Company ifjú tehetsége három számban is teljesítette a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által meghatározott elvárt szintet, így elvileg súlylökésben, diszkosz- és kalapácsvetésben is indulhatna a svédországi Eb-n.

A mai nyitónapon derült, diszkoszvetésben és fő számában kalapácsvetésben biztosan rajthoz áll, de  súlylökésben még nem döntötte el, próbára teszi-e magát.

Különösebb elvárások nélkül vágott neki Zsófia a diszkoszvetés selejtezőjének, ahol a 24 indulót két csoportba osztották. A kvalifikációs szintet 49 méterben határozták meg, amit többek között a veszprémi sportolónak is sikerült teljesítenie.

Zsófi elsőre 46.92 métert ért el, majd 45.56 méterig jutott. Az utolsó próbálkozásnál viszont 49.23 méternél ért földet a diszkosz. Ezzel a B csoportban a negyedik helyet szerezte meg, összesítésben pedig a hetedik helyen jutott tovább. A legjobb eredményt a lengyel Grubba Aleksandra érte el, 51.48-cal, elsőként került a döntőbe.

Pénteken 19.15 órától tartják a szám fináléját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!