futsal

2020.02.21. 07:00

Teher nélkül játszhatnak

A bombaerős házigazda ellen lép pályára holnap (15.30) a magyar kupa elődöntőjében a veszprémi futsalcsapat, amely a szombathelyi megmérettetést követően otthon kezdi majd a bajnoki rájátszást.

Horváth Gábor

20200207 Veszprém Futsal Magyar Kupa mérkőzés 1. FC Veszprém (fehér) - Rubeola FC (sárga) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A gyenge tavalyi ősz után idén már egy sokkal összeszedettebb, s nem mellesleg eredményesebb Veszprémet láthatott a bakonyi megyeszékhely futsalszerető közönsége. Az 1. FCV 2020-ban eddig hat alkalommal lépett pályára, a mérlege pedig négy siker és két döntetlen. Tatai Józsefék a magyar kupában a Rubeola FC elleni kettős győzelemmel beverekedték magukat a négyes döntőbe.

A Szombathelyen rendezendő final four sorsolásán a bakonyiak a házigazda Haladást kapták, a másik elődöntőben az NB II-es Érd és az élvonalbeli bajnoki, illetve kupacímvédő MVFC Berettyóújfalu találkozik. Utóbbi párharcban, mondhatni, egyértelműek az esélyek.

Néhány hónapja még a Haladás–Veszprém meccs is lefutottnak tűnt volna, ám az idén mutatott formával a vendégek egyáltalán nem számítanak esélytelennek. A vasiak az NB I. alapszakaszában oda-vissza verték Frank Tamás együttesét, Veszprémben 0-1, Szombathelyen 5-1 lett a végeredmény, s a Haladás idén a Berettyóújfalu fő kihívója, de egy találkozón bármi megtörténhet.

A téli szünetben két brazil és egy szerb légióssal megerősített 1. FCV teher nélkül, de önbizalommal telve léphet pályára. Igaz, a rivális játszik otthon, ugyanakkor a bakonyiak idegenben is képesek a jó teljesítményre.

Frank Tamás legénysége hétvégén a magyar kupa négyes döntőjében játszik
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az elődöntők győztesei vasárnap (14.30) játsszák a finálét, bronzmeccset nem rendeznek a kupában.

Ami a bajnokságot illeti, elkészült a rájátszás sorsolása. A veszprémiek az első fordulóban a Rubeola FC-t fogadják, a mérkőzést március 2-án, 18.30-as kezdettel rendezik.

Az alsóházi rájátszás állása a rajt előtt (az alapszakaszból hozott pontokkal): 1. Dunaferr 6 pont, 2. Debrecen 4, 3. Veszprém 2, 4. Rubeola 1, 5. Kecskemét 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában