kézilabda nb I

2019.02.12. 20:04

Tükörsima győzelmet aratott a Veszprém

Egy percig sem volt kérdés, hogy a Telekom Veszprém begyűjti a két pontot a Budakalász ellen a férfi kézilabda NB I-ben.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-Budakalász 36-17 (18-7)

Veszprém, 1000 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Telekom Veszprém: Mikler – Marguc 5, Tönnesen 4, Mahé, Blagotinsek 5, Mackovsek 5 (1), Strlek 4 (1). Csere: Palasics (kapus), Terzic 2, Szuharev 3, Ilics 2, Lékai 1, Szűcs, Manaszkov 5. Edző: David Davis.

CYEB Budakalász: Váczi D. – Fekete, Mazak, dr. Czina, Koller 1, Török 3 (1), Tóth Á. 2. Csere: Boros, Vasvári (kapusok), Váczi M. 6 (1), Nemes 2, Tóth K. 1, Glück 1, Fazekas 1 Edző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

A Barcelona elleni BL-diadalt követően kedden már a magyar bajnokságban akadt teendője a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesnek. A hazaiak részéről pihenőt kapott Sterbik Árpád, Dragan Gajic, Petar Nenadics, viszont keretbe került az ifjú Szűcs Bence, Lev Szuharev és Palasics Kristóf kapus is.

 

A szokatlanul csendes arénában Tönnesen kezdte a gólgyártást, aki a 4. perc végén már a harmadik találatánál járt. A Veszprém magabiztosan szőtte támadásait, könnyedén játszotta ki a Budakalász védőit, így a 8. perc végén már 6-1-et mutatott az eredményjelző. Mikler több remek védést is bemutatott, de a túloldalon Váczi D. is szépen rúgta ki a nézőtérre Marguc ziccerét.

Közel hétperces gólcsendnek vetett véget Török, zsinórban lőtt hármat (7-4), majd Terzic vette be a rivális kapuját, amiért nagy tapsot kapott.

A Veszprém továbbra is könnyen szerezte góljait, és a félidő derekához érve már 11-4 állt a kijelzőn.

Strlek átadásából szerzett Marguc csodás ziccert, de a horvát szélső maga is kivette részét a gólszerzésből. A 26. percben lépett pályára először a Balatonfüredi KSE-től kölcsönbe kapott Szűcs Bence. A 29. percben pedig Marguc lerohanásával először nőtt tízre a különbség (17-7).

A szünet után Terzic lódult meg, majd Szuharev is megszerezte első találatát. Blagotinsek a 200. gólját lőtte veszprémi színekben, amikor 21-8-ra állt a meccs. A teljesen tanácstalannak tűnő vendégek időt kértek. A rövid tanácskozás sem segített rajtuk, a Telekom tetszés szerint növelte a differenciát (25-10). Szuharev kiállítását követően megnyitotta védelmét a Budakalász, és két elcsípett labdából Váczi M. és Tóth K. hozta közelebb csapatát (41. perc: 25-12).

A 46. percben kínainak tapsolhattak a nézők, Marguc-Manaszkov összjáték után utóbbi volt eredményes, majd két perc múlva egy kipattanót varázsolt a macedón a kapuba.

A hajrában már nem erőltette meg magát a Telekom, de így is tovább nőtt a különbség (54. perc: 32-14). Az utolsó öt percben már csak az volt a kérdés, hogy eléri-e húszgólos differenciát a Veszprém. Az ifjú Szuharev két átlövésével ért véget a csata, amely végül 36-17-es eredménnyel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában