a különbség

2019.04.17. 09:27

Valverde nem kér elnézést Messi miatt

Ernesto Valverde szerint az első perceket leszámítva csapata, az FC Barcelona jól játszott kedden a Manchester United ellen, így gond nélkül jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Leo Messi goal celebration during the match between FC Barcelona and Manchester United, corresponding to the quarter finals of the UEFA Champions League, played at the Camp Nou Stadium, on 16th April 2019, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto)

Forrás: AFP / Urbanandsport / NurPhoto

Fotó: Joan Valls

„Az első öt perc nehéz volt, mert a Manchester erősen kezdett, de a további nyolcvanötben nem is játszottunk olyan rosszul” – értékelt a 3-0-ra megnyert, hazai negyeddöntős visszavágó után.

A tréner úgy látta, hogy az MU nyomás alá helyezte őket, már elöl megkezdte a letámadást az elején, amikor azonban megtalálták a passzsávokat, sikerült birtokolniuk a labdát és helyzeteket tudtak kialakítani.

Valverde azt mondta, hogy csapata – amely 4-0-s összesítéssel lépett tovább – nagyon motivált volt, mert az elmúlt években a legjobb négy között már nem léphettek pályára.

Fred eléggé belenézett Messi első találatánál:

A két gólt szerző Lionel Messit illetően úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy gyakran ő intézi el a mérkőzéseket, de

nem fognak elnézést kérni azért, mert van egy Messijük.

„Szerencse, hogy velünk van” – tette hozzá.

Ole Gunnar Solskjaer azzal kezdte értékelését, hogy a keddi visszavágón nyilvánvaló volt a két csapat közötti különbség. Elsősorban az, hogy mennyire jól él a lehetőségeivel a Barcelona. Ő is úgy látta, hogy jól kezdtek, igaz, szerinte ez a szakasz negyedóráig tartott, azután viszont négy perc leforgása alatt kétgólos hátrányba kerültek.

Játékosai hozzáállásával elégedett volt, de úgy vélekedett, sokat kell dolgozni azért, hogy komoly előrelépés történjen.

„Egyik napról a másikra nem fognak megváltozni a dolgok”

- mondta.

Ő is kitért Messire, aki – amint azt megjegyezte – ezúttal is bizonyította, miért nyert annyi címet.

„Készülhetünk rá előzetesen, de ha van elég ideje és tere, akkor úgyis helyzeteket alakít ki és gólokat szerez”

- folytatta.

Arról, hogy Messi második góljánál a labda átcsúszott a vetődő David De Gea alatt, úgy fogalmazott: ha egy kapus hibázik, akkor azt szalagcímben hozzák, és semmi másra nem emlékszünk a teljesítményéből.

„Pedig egyébként nagyszerű védéseket mutatott be” – szögezte le.

Forrás: MTI

Borítókép: az MU ellen szerzett gólját ünneplő Messi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában