Sportvilág

2015.11.12. 21:46

Fél lábbal az Eb-n! Két veszprémi játékos is pályára lépett

Micsoda meglepetés! – a magyar labdarúgó-válogatott az újonc góljával nyerni tudott az Európa-bajnoki pótselejtező első meccsén.

Horváth Gábor

Norvégia–Magyarország

0:1 (0:1)

Oslo, 27 ezer néző. V.: Clattenburg (angol). Norvégia: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli –

Skjelbred (Helland, 86.), Tettey, Johansen, Berget (Elyounoussi, 74.) – Söderlund, Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo. Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Kleinheisler (Nagy, 72., Elek, Gera, Dzsudzsák (Lovrencsics, 76.) – Németh, Szalai (Priskin, 92.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Két veszprémi származású játékossal a kezdőcsapatában lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott újkori történelme egyik legfontosabb összecsapásán. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a nemzeti csapat fél védelme bakonyi volt, Lang Ádám és Kádár Tamás egymás mellett kapott helyet a hátsó alakzatban.

Csapatunk újoncot is avatott, a Videoton játékosa, Kleinheisler László először húzhatott nemzeti dresszt, ráadásul úgy, hogy a székesfehérváriak NB I-es alakulatában mostanában nem is szerepel. Bár sokan támadták emiatt, hamarosan kiderült, hogy Storck szövetségi kapitány nagyot húzott a beállításával.

A norvégok kezdtek veszélyesebben, már a 3. percben betalálhattak volna, ha Király nem véd óriásit, mégis a magyar csapat szerezte meg a vezetést.

A 26. percben Németh passzolt Elekhez, aki remek továbbítással Kleinheislert játszotta meg a 16-oson belül. Az újonc gyors labdaátvétel után tüzelt, a játékszer pedig Nyland kapus keze mellett a kapu jobb oldalába vágódott, 0:1.

Dzsudzsák Balázs (b) és a norvég Jo Inge Berget a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A hazaiak beleerősítettek, veszélyesen rohamozták a magyar kaput, de a védelem – sokszor sajnos sárga lapok árán – állta a sarat. A félidő végén mi is helyzetbe kerültünk, Elek kecsegtető helyzetből fejelt kapu fölé.

A második játékrészt erőteljesen kezdte Norvégia, amely komoly nyomást helyezett a vendégekre. A magyar csapat elszántan védekezett, rengeteg akciót és pontrúgást kellett hatástalanítania.

Mindkét mester változtatott, a játék képe nem változott. Mi a félpályát sem nagyon léptük át. A hajrában a norvégok kapufát fejeltek, de betalálni nem tudtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!