Sümeg

2013.04.17. 18:33

Lula Szász sümegi látogatása

A barokk kisvárosba látogatott szerdán Lula Szász, a világhírű Szász Endre festőművész felesége.

Szijártó János

Az ismert, világot járt írónőt Tisler Anna, az önkormányzat médiafelelőse kísérte végig a városon, érintve minden fontosabb nevezetességet. A polgármesteri hivatalban Rátosi Ferenc polgármester és dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester köszöntötte a jó kedélyű vendéget. A könyvtárban író-olvasó találkozó keretében mutatták be Lula Életem című könyvét. A kötetlen hangulatú találkozót a helyi Brodway Tánccsoport műsora színesítette.

(Fotó: Szijártó János)

A látogatás előzményei kapcsán lapunk kérdésére Lula elmondta, hogy régóta ismeri Tisler Annát, aki első komolyabb újságírói feladatként kapta a Szász-házaspárral való kapcsolatfelvételt, illetve interjú készítését.

- Mivel ehhez szinte a fél világot körbe kellett telefonálnia, nyilvánvalóan nem kis erőfeszítéssel járt számára a cél teljesítése. De megoldotta, és amikor én ezt megtudtam, nagyon megkedveltem Annát. A kapcsolatunk azóta is töretlen és többek között ezért is fogadtam örömmel a Sümegre szóló meghívást - tette hozzá az írónő. Lula asszony egyébként Szász Endre öt felesége közül a negyedik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!