Sümeg

2017.01.07. 11:45

Sporttársak és barátok is

A sport nem csupán a csapat tagjait hozza össze, a gyerekek szülei is barátokká válnak.

Tisler Anna

A családtagok, ha tehetik, vidékre is elkísérik a gyerekeket. Jó példa volt erre a december 30-án Győrben megrendezett szünidei röplabdakupa. A sportolók autóbuszában a szabad helyeket a szülők, testvérek, korábbi játékosok foglalták el. A gimnazista Takács Panna a sümegi Ramassetter iskola csapatának meghatározó játékosa volt, ma a női csapatban folytatja pályafutását, és Szabó Tamás edző mellett segéd-edzőként tevékenykedik. Amíg a csapatok a pályán voltak, Panna arcán látszott az izgalom. Elárulta, talán jobban izgul, mint amikor ő van a pályán.

- Játszani könnyebb és egyszerűbb, ott csak arra kell figyelni, időben érjek a labdáért és jól üssem vissza. Egy edzőnek mindenkire figyelnie kell, tanácsot adnia. Jó a csapat, megfogadják a tanácsot. Örülök, hogy segíthetek Tamás bácsinak - mondta.

A fiatal sümegi röplabdázók Szabó Tamás edzővel és Takács Panna segédedzővel Fotó Tisler Anna

Szabó Tamás elmondta, a gyerek sikere mögött ott a család is. Az ő támogatásuk nélkül nincs eredmény. Nem csupán a sportfelszerelés megvásárlása a szülő feladata, a családi programoknak, az időbeosztásnak alkalmazkodnia kell a gyerek edzéseihez, versenyeihez, amelyek nagy része hétvégén van. Az elképzelhetetlen, hogy a csapattag nem jön, mert vendégek érkeznek hozzájuk. A szülők a helyi mérkőzésekre benéznek, aki teheti, vidékre is elmegy. Sokat jelent, ha anya, apa vagy a testvérek a lelátón drukkolnak, majd együtt örülnek az eredménynek. Nem lehet mindenki dobogós, ha megtette, amit tudott, becsületesen végigjátszotta a mérkőzést, akkor megérdemli a dicséretet.

Győrben két csapatnak az aranyéremért járt a dicséret. A Sümegi Röplabda Egyesület játékosai, Óhidi Richárd, Sebestyén Márton, Kaiser Márk, Simon Levente, Varga Gergő, Gulyás Norbert és Kalla Robin győztek.

Kaposi Józsefné edzőtől megtudtuk, hogy technikailag és erőnlétileg jók a fiúk, a versenyzésben viszont rutint kell szerezniük. Fiú csapatok számára kevés a lehetőség, ezért mindent kihasználnak, hogy összemérhessék magukat másokkal.

A következő versenyük januárban az országos minibajnokság újabb fordulója lesz Kaposváron. A bajnokságban a második helyen állnak.

A gyermek korcsoportban a lányok is az első helyen végeztek. Petres Anna, Forgács Karolina, Deli Mercédesz, Fülöp Petra, Szente Regina, Molnár Zsóka, Lenorics Eszter és Kósa Renáta régóta játszik együtt.

Az edzők, ha jut rá idő, a mérkőzés után városnézést, sétát vagy más közös programot szerveznek. Az élmények még jobban összekovácsolják a sportolókat. Az eredményhirdetés után Győrben a sétálóutcán egyórás szabadprogram volt. A csapatok együtt nézegették a kirakatokat. Ők nemcsak a pályán tartoznak össze, sporttársak és barátok is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!