Sümeg

2016.07.24. 14:30

Mise a kolostorromok között

Sümeg - A pálos kolostor romjai között misézett Nagy József kanonok a hittantábor résztvevőinek. A gyerekek a fák alatt gyónhattak is.

Tisler Anna

A Káptalantótiban szervezett hittantáborban húsz sümegi és sümegcsehi hittanos diák nyaralt, tudtuk meg Lovró Dóra felügyelőtanártól. A táborozók között volt harmadik osztályos kisdiák és az idén érettségizett is. A gyerekeket a nemrég felújított iskolaépületben szállásolták el, amelynek az udvarán két nagy katonai sátrat állítottak fel a fiúknak.

Húsz sümegi és sümegcsehi hittanos diák a nyaralása alatt őrangyalként figyelt egy-egy társára a tábor programjai során
Fotó: Hittantábor

A hittantábor első napján mindenki kihúzta egy társa nevét, akinek a hét folyamán az őrangyala lesz, akire jobban figyel, ha kell, segít neki, de ezt csak az utolsó este árulták el egymásnak. A táborozók ellátogattak Salföldre, felkeresték a pálos kolostor romjait, a tihanyi apátságot. Balatonfüreden strandoltak, Csobánc várához kirándultak. A táborozók sok dalt tanultak, játszottak, sportoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!