Tapolca

2009.05.21. 02:28

Valóságot tükröző pályázatok

Pápa - Az uniós előírásoknak megfelelően a napokban fejeződött be a Leader-pályázatban részt vevők helyszíni ellenőrzése.

Németh Sándor

Ebben a munkában vett részt a Gerence-Marcal-Rába és Somló Környéke Vidékfejlesztési Egyesület munka-szervezete.

Vezetője, Szabadi János szerint a helyszíni ellenőrzések alapján megállapítható, hogy a pályázók a valóságot megfelelően tükrözték. Természetesen ezzel még korántsem kaptak zöld utat a pályázatok. Mint megtudtuk, jelenleg a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal kezeli őket, és az általuk elvégzett pontozás után ismét visszakerül a Gemara SK Vidékfejlesztési Egyesülethez, ahhoz a szervezethez, ami már korábban véleményezte az említett pályázatokat.

Természetesen a két szervezet véleménye eltérő is lehet, ami az adott pontok szá-mában mutatkozhat meg. Szabadi János szerint ennek két oka van. Az egyik, hogy az MVH a pályázatokhoz további dokumentumot kérhet be, s ez pluszpontokkal jár. A másik a szakmai megítélések különbözőségéből származhat. Az összevetés során az egyesület elnöksége módosíthatja az általa felállított korábbi rangsort, ami a pályázatok sorsára hathat ki.

Az egyesület hatáskörébe tartozó területről befogadott összesen negyvennégy pályázatról, a megpályázott egymilliárd forintról napokon belül ismételten dönteni kell.

Ezek is érdekelhetik