Tapolca

2013.06.20. 16:49

A diszeliek felháborodtak a gallyazáson

Felháborodtak a tapolca-diszeli lakosok a EON áramszolgáltató által elvégzett gallyazási munkálatokon.

Szijártó János

Sokan keresték személyesen, vagy telefonon a településrész önkormányzati képviselőjét. Bakos György a lakossági véleményekkel egyet értve, szintén kifogásolja a településrészen lezajlott a gallyazást. Mint munkatársunknak elmondta, nem a munkálatok jogosságát kérdőjelezik meg, hanem az időzítést és sérelmezik a növények barbár módon történő csonkításából adódó csúnya látványt. Megjelent egy német rendszámú "kosaras" gépjármű és a dolgozók vágtak mindent, a legkisebb jóérzés nélkül.

Bakos György szerint a szolgáltató által végzett munka elfogadhatatlan és felháborító (Fotó: Szijártó János)

Bakos György szerint a fák metszésnek, kiigazításának is megvan a maga ideje és technikája. A tél végi, tavasz eleji időszak teljes mértékben alkalmas az ilyen feladatok elvégzésére.

- Elfogadjuk, tudjuk, hogy a vezetékeknél szükséges a biztonságos távolság megtartása. Ez természetes. De az már nem, hogy ilyenkor, a nyár eleji vegetációs időszakban fürészelnek le hatalmas, vastag ágakat. Barbár munkának tartják a helybeliek a nagy ágak félbevágását, a koronák csonkolását. Több megsérült fa most a szemünk láttára megy tönkre a beavatkozás nyomán - hangsúlyozta a képviselő.

Úgy vélte, a szolgáltató még a téli időszakban meghatározhatná, hogy melyik fát kell eltávolítani, vagy kiigazítani. Az üggyel kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni a szolgáltatót is, de nem jártunk sikerrel.

Bakos György úgy vélte, hogy előzetes felmérést kellene végezni a vezetékek nyomvonalán minden évben. Ez alapján már látható lenne, hogy hol szükséges beavatkozni és időben lehetne a tulajdonost értesíteni arról, hogy veszélyezteti a vezetéket. Mindenki a saját területén, időben megoldhatná a problémát. Ha nem, akkor lehetne akár szankcionálni is. Mindenki jobban járna, növény, ember, szolgáltató. De ebben a formában,  amit itt bemutattak az elmúlt néhány napban, az a lakosság részére teljesen elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!