Tapolca

2017.07.16. 14:44

Sikeres a jubiláló népdalkör

TAPOLCA -DISZEL A Csobánc népdalkör meglehetősen aktív nyugdíjas tagjai sorra érik el a sikereket a megmérettetéseken.

Tóth B. Zsuzsa

A jövő év elején fennállása 15. évfordulóját ünneplő Csobánc Népdalkör a közelmúltban a VII. Nyugdíjas Ki mit tud? veszprémi eldöntője után bejutott a hajdúszoboszlói középdöntőbe, ahol nem kevesebb, mint 484 produkció méretett meg. Onnan a döntőbe 264 jutott, köztük 63 szólóének és 93 népdalkör, a többi egyéb kategória. Szóló énekekben az örökké nótázó Kócs Ida és Hazafi József, valamint a kör ugyancsak arany minősítést szerzett.

A csoport tervei szerint benevez a Népek Zenéje, népek tánca versenyre, a megmérettetés elődöntőjének Veszprém ad helyet, a döntők pedig majd Harkányban lesznek.

Két évvel ezelőtt már sikerrel bemutatkoztak ott a Csobánc népdalkör tagjai, akkor arany éremmel tért haza a csapat és a két szólista is, idén sem adják alább. Ősszel pedig a Wass Lajos népzenei verseny minősítőjén indulnak majd, aztán októberben a Régiók hagyománya, hagyományos régiók versenyen zsűriztetik magukat. Amellett addig is sok környékbeli falunapon és más eseményen lépnek fel, hogy bemutatkozzanak és színesítsék a programokat.

Közben az összetartó csoport tagjai mint minden nyáron, a közös pihenésre, kikapcsolódásra idén is gondolnak. Így hamarosan ellátogatnak a fővárosi Operett színházba, hogy megnézzék egyik régi kedvencüket, a Marica grófnő című darabot. Augusztusban pedig Sopronban néhány tagjuk ott lesz a Hetvenkedő hatvanasok műsorában is, hogy ott ugyancsak bemutatkozhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!