Tapolca

2013.08.26. 07:04

Komoly fejlesztés a laktanyánál

Egy acélszerkezetgyártó cég több mint 600 milliós beruházást hoz létre a volt katonai ingatlanok területén.

Tóth B. Zsuzsa

Az erről szóló adásvételi szerződést a közelmúltban írta alá Császár László, Tapolca polgármestere és Biró Tibor, a hűtéstechnikai és acélszerkezetgyártó cég ügyvezetője. Császár László az aláírást meg-előző sajtótájékoztatón elmondta, hogy korábban a déli laktanya területére turisztikai célú beruházást terveztek, de ezt a válság keresztülhúzta. Most megnyílt a terület a vállalkozások előtt. Sokan érdeklődtek az önkormányzatnál, így pályázatot írtak ki az ingatlanokra, amelyek állapotuk miatt nagy értéket nem képviselnek, de a terület infrastruktúrája jó, ipari vágánnyal rendelkezik és jelentős a földterület.

Az önkormányzat számára nem az egyszeri bevétel a fontos, hanem az ide települő vállalkozások értékteremtő, termelőereje és a munkahelyek számának növekedése, valamint az adóbevétel. Amennyiben az érdeklődő cég jelentős létszámbővítést, szakképzésben való partnerséget és egyéb fejlesztéseket vállal, csökkenhet a vételár. Tárgyalásokat folytat az önkormányzat például élelmiszer-ipari gépek forgalmazásával foglalkozó, faipari, valamint forgácsolással, hab-üveggyártással, építési hulladékfeldolgozással foglalkozó vállalkozásokkal. Ha a rendelkezésre álló 30 hektár benépesül, akkor akár kétszáznál is több munkahely létesülhet a városban. 

Biró Tibor elmondta, hogy 24 éve működik a cégük a városban. Ötven főt foglalkoztatnak. Eddig 2500 négyzetméteren dolgoztak, most ez 6000 négyzetméterre változik, ebből fakadóan munkatársaik létszámát megháromszorozni szándékozzák. Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő örömmel üdvözölte az első nagyberuházó partnert. Elmondta, hogy további jelentkezőkkel is felgyorsulnak a tárgyalások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!