Tihany

2014.06.26. 16:25

Tízezrek szedték az illatos növényt

Tihany - A tervezett három hét helyett kettőre szűkül a Szedd magad! levendulaakció Tihanyban. Idén utoljára vasárnap lehet még nyíló levendulát szedni.

Tremmer Tamás

Minden várakozást felülmúlt a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Szedd magad! levendulaprogramja. A háromhetes időtartamra meghirdetett akcióra nagy reményekkel tízezer embert vártak, de ezt a számot már egy hét alatt túlteljesítették, tájékoztatta a Naplót  Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

Társas utazásokat, buszos csoportokat is szerveztek egyes helyekről a levendulaszedésre Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Puskás Zoltán szerint a nem várt sikerhez hozzájárult a tizedik Levendulafesztivál kapcsán létrejött széles körű együttműködés is. Tihannyal eddig még soha nem volt ilyen erős kötelékük. Az időjárás szintén melléjük szegődött, meleg volt, de nem strandidő, az emberek élvezték a szabadtéri programokat. Úgy tapasztalták, társas utazásokat, buszos csoportokat szerveztek a levendulaszedésre.

A nagy érdeklődés miatt azonban az akciót június 29-én befejezik: egyrészt fogyóban van a leszedhető levendula mennyisége, másrészt a jó idő miatt a növény elvirágzott. Aki akar, június 29-ig még szedhet levendulát Tihanyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!