Várpalota

2015.07.06. 16:23

Olasz hétvégét rendeznek

Várpalota - A testvérvárosi és partneri kapcsolatokat kihasználva jövőre olasz hétvégét rendezhet Várpalota önkormányzata, jelentették be egy nemzetközi tanácskozáson.

Szabó Péter Dániel

A polgármesteri hivatal tanácstermében Talabér Márta, Várpalota polgármestere fogadta a Diadal napja középkori várjátékra érkezett, minden eddiginél népesebb olasz delegációt. Az Esteből, illetve Grottazzolinából Magyarországra utazott képviselők, civil szervezeti vezetők és hagyományőrzők előtt elmondta, örömteli, hogy évről-évre színesítik a várpalotai rendezvényeket az olasz vendégek.

- A mindkét oldalról példaértékűnek minősített kapcsolatot azonban vétek lenne nem kihasználni, ezért Várpalota önkormányzata az itáliai kultúrát, hagyományokat és gasztronómiát bemutató olasz hétvégét szervezne 2016-ban településünkön, természetesen a testvér- és partnervárosi együttműködésekre építve -  hangsúlyozta Talabér Márta polgármester.

Tiziano Traini, Grottazzolina önkormányzati képviselője örömmel fogadta a rendezvény ötletét, s leszögezte, Várpalota Marche tartományban fekvő testvérvárosa minden lehetséges módon segíti a rendezvény létrejöttét.

Talabér Márta (jobbra) köszönti Carla Garbint, az Esteből érkezett hagyományőrzők vezetőjét. Fotó:Szabó Péter Dániel

Bernardo Bacalini, az Azzolin Napok történelmi fesztivált szervező civil egyesület vezetője szerint a hagyományőrzők bemutatkozására is érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hiszen ez közös pont minden érintett településen.

Az Este város delegációját vezető Carla Garbin szintén támogatásáról biztosította a magyar felet, egyben javasolta, hogy minden résztvevő település a saját környékére jellemző ételekkel, italokkal mutatkozzon be a közönségnek jövőre a Thury-várban és környékén..

Talabér Márta, aki apró ajándékkal köszöntötte az olasz vendégeket, hozzátette. a felsorolt települések mellett Várpalota toszkán testvérvárosából, Borgo San Lorenzoból is hívnának vendégeket az olasz hétvégére, a május végén rendezett Vivilosport sport- és kulturális expón ugyanis több helyi csoporttal is jó kapcsolatot alakított ki a várpalotai delegációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!