Veszprém

2012.02.23. 09:46

Aktív hazaszeretet

Veszprém - A megyében elsőként tette le esküjét 26 önkéntes műveleti tartalékos katona szerdán a veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központban.

Szabó Péter Dániel

Tartalékos katonának lenni cselekvő hazaszeretetet jelent, jelentette ki köszöntőjében Nagymihály Zsolt alezredes. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonaigazgatási osztályának vezetője kiemelte, az önkéntes tartalékos rendszer komoly fejlődésen ment keresztül.  - Ennek első lépéseként 2011 januárjától mintegy 2000 önkéntes védelmi tartalékos lépett szolgálatba, ők a fokozott őrzést igénylő létesítmények védelmét látják el. Második lépésként megkezdődött a mintegy 5500 műveleti tartalékos beosztás  feltöltése - mondta el az alezredes. - A központ életében is meghatározó ez a nap, hiszen ilyen nagy létszámban a megyében elsőként kötnek szerződést önkéntes műveleti tartalékosok  hangsúlyozta Soós Gyula őrnagy, a veszprémi toborzóiroda parancsnoka, majd a megjelentek letették esküjüket, s aláírták a szerződést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!