Veszprém

2013.02.14. 15:41

Eltűntetik Veszprém adósságát

A megyei jogú város önkormányzata megállapodott a Balaton Volán Zrt.-vel arról, hogy miként téríti meg a közlekedési vállalat felé nyolc év alatt felhalmozódott adósságát. A szerződést csütörtökön írták alá a városházán.

Tremmer Tamás

Porga Gyula polgármester a megállapodás aláírásakor kifejtette, e lépést az önkormányzati konszolidáció egy elemének tekinti. Megjegyezte, az önkormányzat forráshiánya miatt a helyijáratú közlekedést végző Balaton Volánnál jelentős veszteség halmozódott fel. Ugyanakkor elismeréssel szólt a közlekedési társaságról, amely nehézségek ellenére jó színvonalú szolgáltatást végzett.

Veszprémben 2005-től nyolc éven át a Balaton Volán üzemeltette a helyijáratú buszokat, e tevékenységgel 820 millió vesztesége keletkezett a társaságnak. Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a cég tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. A megegyezés értelmében az MNV a tartozás felét elengedte, a másik felére pedig 2019. szeptemberéig részletfizetést biztosított.

A szerződést Porga Gyula és Papp László, a Balaton Volán Zrt. vezérigazgatója írta alá (Fotó: Orosz Péter)

A megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen lévő Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter emlékeztetett rá, hogy a fenntartható és a magas színvonalú szolgáltatás érdekében megszületett a közösségi közlekedésről törvény. Ennek keretében hét regionális Volán-társaság jön létre az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!