Veszprém

2013.04.24. 16:20

Páratlan panoráma

Egy régóta elhanyagolt gyalogösvény megújításával a megyeszékhely páratlan panorámája tárul fel a gyalogosok előtt.

Tremmer Tamás

A Cserhátot és a Buhim-völgyet összekötő ódon lépcsősort a közelmúltban felújították. A lépcső pihenőjétől indul és a Giricses-dom zöldövezetén át vezet egy festői szépségű, ám erősen elhanyagolt panoráma út, amely egykor kellemes sétány és gyalogút volt - szerdától ismét járható.

Az átadáson a Kossuth iskola diákjai adtak műsort: Kovács Mónika Rozália, Bárány Jordán, Kiszin Panna, Kővágó Zsófia, Márki Sára, Müller Emese, Leszkovszki Nóra és Nagy Nóra. Mögöttük Brányi Mária alpogármester és Tengerdi Győző, a Verga igazgatója (Fotó: Gáspár Gábor)

- A HM Verga Zrt. nagyon jó kapcsolatot ápol a várossal, ennek a tárgyiasult formája az általunk felújított panoráma út, mondta Tengerdi Győző. A vezérigazgató hozzátette, az idők során az ösvény elvadult, benőtték a fék, bokrok, a padok tönkrementek. Az erdőgazdaság mintegy félmillió forintból kiszélesítette az ösvényt, murvával felszórták, fakorlátot építettek, kicserélték a padokat. A munkát az erdőgazdaság közfoglalkoztatott dolgozói végezték.



A panoráma utat kis ünnepség keretében adták át a városnak. Brányi Mária alpolgármester elmondta, a lakók húsz éve nem tudták használni ez az átkötő utat. A Verga munkája nyomán ismét lehetővé vált itt a szabad, nyugodt, kényelmes gyaloglás. Az útnak köszönhetően nem csak fizikailag gazdagodhatnak a veszprémiek, hanem lélekben is, hiszen erről az oldalról is kitárulnak a város unikumai: a vár, és a Dózsaváros széle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!