Veszprém

2014.02.21. 16:05

"Veszprém az ország egyik legbiztonságosabb élhető városa"

Veszprém - Célunk a közrend, a közlekedés rendjének fenntartásával, a bűnmegelőzéssel, bűn-üldözéssel, a magas szintű igazgatásrendészeti, közigazgatási munkával a biztonság és nyugalom biztosítása.

Kovács Erika

Ezt dr. Ipsits Csaba alezredes, városi rendőrkapitány mondta az évértékelőn csütörtökön a kapitányságon, amelyen részt vett mások mellett dr. Töreki Sándor dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Porga Gyula polgármester. A rendőrkapitány munkájukban többek között kiemelte a lakossági találkozókat, valamint a rendőrök aktív részvételét a közösségek életében.

Tavaly 1987 bűncselekmény történt, egy évvel korábban 2808. Ittas járművezetés 2012-ben 103, míg 2013-ban 125 esetben fordult elő. Az ismert személyi sérüléses balesetek száma 6,5 százalékos csökkenést mutat az előző évihez képest, a sérültek számát tekintve két százalékos a csökkenés. A legtöbb balesethez a gyorshajtás, és az elsőbbségadás elmulasztása vezetett. – fogalmazott dr. Ipsits Csaba.

– Veszprém az ország egyik legbiztonságosabb élhető városa – hangsúlyozta Porga Gyula polgármester. – A város dinamikus fejlődésében a rendőrségnek óriási szerepe van. Kiemelte a rendőrség megelőző munkáját, a kiváló csapatmunkát. – Ha a rendőrség látható egy városban, akkor a városlakó úgy érzi, hogy figyelnek rá és biztonságban van – fogalmazott, hozzátéve: ahol lehet, segítik a rendőrség munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!