Veszprém

2014.05.13. 12:06

Eltiltották a tervezett műtétektől a ''150 ezres nyőgyógyászt''

Veszprém – Minden tervezett műtéti kategóriába tartozó műtéti tevékenységtől felmentette a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója azt a nőgyógyász, onkológus orvost, aki ellen hálapénz előzetes kérése miatt folyik rendőrségi, bírósági vizsgálat.

Varga Domokos Péter

Dr. Rácz Jenő a Naplónak elmondta, mivel az orvost megilleti az ártatlanság vélelme, munkajogilag a munkavégzés alól felmenteni nem lehet. Bejárhat a munkahelyére, dolgozik, a sürgősségi kategóriába tartozó műtéteket nem csak hogy elvégezheti, ezt munkahelyi és orvosi esküje miatt is köteles elvégezni. Például egy hirtelen vérzés megállítását, császármetszést, stb. Az orvos a tervezett műtétekben csak asszisztálhat, önállóan nem operálhat.

A főigazgató kérdésünkre kifejtette, annak ellenére hozta meg ezt a döntését, hogy a vizsgálat még zajlik. Az orvos ügye ugyanis abba a fázisba érkezett, amelyben a bíróság olyan adatokat kért, amelyben büntetőügyben, vádlottként szerepel. Ennek következtében a főigazgatónak – az ártatlanság vélelme mellett is – kötelessége kizárni az esetleges bűncselekmény megismétlését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!