Veszprém

2014.06.06. 12:18

Felmentették a művelődési központot

Veszprém – Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elutasította a Veszprémi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kérelmét és kimondta, hogy a Veszprém Városi Művelődési Központ nem követett el hátrányos megkülönböztetést.

Balla Emőke

Mint ahogy arról korábban a Naplóban beszámoltunk, a Veszprémi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kifogásolta, hogy a Veszprém Városi Művelődési Központ nem adott helyt a roma nemzetiségi önkormányzat báljának, ezzel megsértette az egyenlő bánásmód követelményét. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság azonban megállapította, a művelődési központ korábban számos roma szervezettel kötött bérleti szerződést. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat az elmúlt években többször is használhatta a Veszprémi Városi Művelődési Központot, annak helyiségeit.

A szerződési szabadság körében az adott cég, intézmény szabad döntése az, kivel, milyen feltételekkel köt szerződést. A szerződési szabadság azt jelenti, a felek szabadon megválaszthatják, kivel kívánnak szerződést kötni, milyen tartalommal kötik azt meg, illetve kötnek-e egyáltalán szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!