Veszprém

2015.02.18. 14:35

Veszprémi választás - Visszalépésre kéri a jelölteket az MSZP Kész Zoltán javára

Visszalépésre kéri az MSZP által támogatott független veszprémi országgyűlési képviselőjelölt, Kész Zoltán "demokratikus értékeket valló" riválisait az ellenzéki párt megyei elnöke. Gőgös Zoltán szerdán Budapesten azt mondta, az egyetlen potenciális kihívó Kész Zoltán, ő az, aki meg tudja törni Veszprémben is a Fidesz lendületét.

Az MSZP elnökhelyettese sajtótájékoztatóján külön kiemelte az LMP-t, amelynek szerinte most már látnia kellene, hogy Paks ügyében Kész Zoltán személyében szövetségest találhat. Intette attól az LMP-t, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy a jelöltjük által elért néhány százalék miatt a Fidesz ismét nyer.

Gőgös Zoltán szerint nagy tétje van a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választásnak, amelyet az elmúlt időszak eseményei is felértékelnek. El kell gondolkoznia Kész Zoltán riválisainak a többi között azon, hogy Angela Merkel német kancellár látogatásakor Orbán Viktor ismét kiállt az illiberális demokrácia mellett; a napokban kiderült az is, hogy van egy köztörvényes bűnöző a Fidesz vezetésében - mondta.

Hozzátette: a rendszerszintű korrupciót igazolják Simicska Lajos Orbán Viktorral kapcsolatos kijelentései. Szóvá tette a parlament új ülésezési rendjét, amely tovább csökkenti az ellenzék jogait.

Gőgös Zoltán kitért arra, hogy Putyin orosz elnök keddi látogatásával egy időben Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete ebédet adott, amelynek díszvendége Mihajlo Junger, a budapesti ukrán nagykövetség ügyvivője volt. Az MSZP elnökhelyettese szerint ez nem volt véletlen, ez egy intő jel, és egyértelműen látszik, hogy Orbán Viktor irányt tévesztett a nemzeti és a nemzetközi ügyekben.

A paksi atomerőmű-beruházásról azt mondta, az újabb, a nyilvánosságot kizáró törvény is azt mutatja, hogy nem energetikai, hanem korrupciós ügyről van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!