Veszprém

2015.04.13. 12:38

Két részben tartják a Táncsics-napokat

Veszprém - Sportvetélkedők, kiállítások és színdarabok színesítették a 61. Táncsics-napok programját.

Heffler Péter

A Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium két részletben tartja idén a szokásos, immár hatvanegyedik Táncsics-napokat. Először pénteken örülhettek a diákok a iskolamentes napnak, amit a Városi Művelődési Központban kezdtek egy Alma Materrel. A megnyitón Körmendi István igazgató kiemelte, hogy ezen a napon azok is megmutathatják képességeiket, akik az átlagos hétköznapokon kissé háttérbe szorulnak. - Talán úgy tűnhet, hogy ez egy tanítás nélküli nap, de semmiképpen sem tanulás nélküli - utalt az igazgató a diákok által előadott műsorokra, amikor például a nézők egy első világháborús, vagy éppen egy, a rendészeti szakos tanulók által előadott bűnmegelőzésről szóló rövid darabot láthattak.

Az iskola 13. v osztálya jól szórakozott a zsákban futáson
Fotó: Balogh Ákos

A tanulságos előadásokat követően már az oktatási intézményben folytatták a Táncsics-napot a diákok, ahol izgalmas sportvetélkedőkön mérhették össze erejüket, mint például zsákban futás vagy röplabda, de természetesen a labdarúgó-mérkőzések sem maradhattak el.

Körmendi István igazgató kiemelte, hogy a Táncsics-napok szerves részét képezi a rajz- és eszközkiállítás, aminek a kisterem adott otthont. Itt főként a tanulók építészeti tablói, műszaki rajzai láthatók, de bemutatkozott a szépítészeti szak is, illetve a diákok asztalosmunkáit ugyancsak kiállították.

Az iskola két részletben rendezi meg a Táncsics-napokat, így a következő diáknapot április 17-én tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!