Veszprém

2015.09.07. 12:51

Minden csoda három napig tart? Csak ideiglenesen helyezték ki a székeket a műfüves pályához

Lassan több mint egy évtizede már, hogy a veszprémi Jutasi úti, más néven Vasas-pályát teljes körű felújítás és új műfüves pálya építését követően átadták a sportolóknak és a futballrajongóknak, de egyvalami kimaradt a projektből: a lelátók.

Balogh Ákos

Ambrus Gyula gyulafirátóti olvasónk hívta fel figyelmünket az esetre, szerinte komoly probléma, hogy a milliókból megújított sportlétesítményben nem építettek ki a nézőknek, szurkolóknak megfelelő lelátót vagy ülőhelyeket, így a legtöbben vagy a fűben, vagy odahordott fatuskókon tudják csak élvezni a mérkőzéseket.

– Most, hogy megkezdődtek a megye 1-es meccsek, mint lelkes szurkoló, természetesen kilátogattam a játékra, nem ez volt az első, így vihettem magammal a horgászszékemet a buszon, ha nem akartam öreg fejjel a földön ülni, mint a többiek. Ilyen még a régi, leromlott állapotú stadionban sem volt – panaszolja.

Hogy mennyire jogos Ambrus Gyula felvetése, arról Rugovics Vendel, a VFC USE elnöke, mint a pálya üzemeltetője is megerősítően nyilatkozott. – Ezt a hiányosságot tíz éve hangoztatjuk, próbáltunk támogatást vagy bármilyen segítséget kérni a várostól egy lelátó vagy ülőhelyek kiépítésére, ám eddig hiába. Egyesületük mindent megtesz a szurkolókért is, de ilyen jellegű beruházásokat nem tudunk kivitelezni a városi tulajdonban lévő sporttelepen.

A sportegyesület vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy az idei első mérkőzésre kilátogatott Porga Gyula polgármester is családjával, aki szintén a fűben ülve nézte végig a játékot, és annyira meg volt elégedve a mérkőzés színvonalával, hogy úgy döntött, megérdemelné a pálya és a sportklub, hogy végre pótolják a hiányzó lelátót.

Az ígérettel kapcsolatban a Naplónak Szabó Péter, a Veszprémi Labdarúgó és Sportszervező Kft. ügyvezetője elmondta: a műfüves pálya lelátórészének kialakítása már folyamatban van. Az önkormányzat által megbízott tervezőiroda átadta a látványterveket több megoldási javaslattal, melyből ki kell választani az egyesületnek, az ott élő „szomszédoknak” és a terepviszonyoknak leginkább megfelelő megoldást. A lelátóval együtt kívánja megoldani az önkormányzat a létesítmény parkológondjait is, ahol a kiérkező szurkolók autói mellett a csapatokat szállító buszokat is el kell helyezni.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy érdeklődésünket követően, már másnap kulturált műanyag székeket helyeztek el a pálya szélére, ezzel kapcsolatban az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a székek kihelyezése egy ideiglenes megoldás, amely a Kolostorok és Kertek Kft. segítségével valósult meg.

Így lehet tehát az, hogy nem sokkal később ismét visszakerültek a fatuskók és a lepukkant öltözői pad a „lelátóra”, de megnyugodhatunk, Porga Gyula a folyamatok felgyorsítását ígérte, és egy munkacsoport megbízásával már a konkrét lépéseket meg is tette.

Ambrus Gyula szerint nem ígérgetni kellene, hanem tíz évvel ezelőtt kellett volna megfelelően megtervezni a pályát. Szomorúsággal tölti el, hogy egy 60 ezres városban ilyen állapotok fogadják a szurkolókat, egyúttal igen érdekesnek találja, hogy a gyulafirátóti pálya felújításakor egy faluba jutott lelátó, de a megyeszékhelyre nem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!