Veszprém

2016.10.24. 07:53

Megkönnyíti a munkába járást - Mutatjuk a Henger utca látványterveit!

Veszprém - Több ezer ember mindennapi életét könnyíti meg, ha elkészül a veszprémi ipari parkba tervezett útfelújítás. Mutatjuk a látványterveket!

Forgács Ádám

Az önkormányzat több mint kétmilliárd forintos beruházással tervezi felújítani a Pápai utat, kiépíteni a Henger utcát és elkezdik a kelet-nyugat belső útgyűrű I. ütemét.

A projekt többezer ember munkába járását könnyíti meg.

Hogy miért, azt elárulják a Napló által megkérdezett munkavállalók.

Molnárné Tremmel Andrea- A Continental Automotive Hungary Kft. operátora: - Nagyon jó lenne ha megcsinálnák az utakat a ipari park területén, sem a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. dolgozóinak, sem pedig a Continentál munkatársainak nem egyszerű az eljutás a buszokig. Van olyan téli emlékem, amikor lefagytak az utak és nem tudtak feljönni a buszok, le kellett botorkálnia az embereknek a csúszós utakon, hogy elérjék a buszukat.

Hénes Máté, a Coninentál Kft mentora: - Rengeteg időt vesztek el amiatt, hogy a munkahelyem környékén káoszos a közlekedés. Mire a buszok kiérnek a Házgyári útról a nyolcasra, sokszor negyed óra is eltelik, ott pedig nap-mint nap torlódásra, dugókra kell számítani. Jóval később érek haza, mint mások. Ha délelőttös műszakban vagyok, a fél délutánomat elveszítem emiatt.

Sikos Viktória, a Continentál Kft  mentora: - Nehézkes az átjutás a rosszminőségű utakon és csomó időt elvesz a Házgyári útkereszteződésről való kifordulás. Ha dugóba keverednünk, ami gyakori, akkor a nyolcasnál még vár ránk egy piros lámpa, így minimum 10-15 perces késéssel kell számolnom hazafelé. Idefele hajnalban nincs csúszás, mert nincs nagy forgalom. Viszont akik később érkeznek, állandó jelleggel panaszkodnak, örülnék, ha megoldás születne az ügyben, jönnek a kamionok, mennek haza az autósok, totál káosz az egész, jó ötletnek tartanám, ha kiszélesítenék az utat négysávosra.

A probléma nem újkeletű:  a veszprémi ipari parkba (Continental Automotive, a Valeo Auto-Electric, a Nass Magnet, a Balluff Elektronika, a JOST) ingázók számára nem egyszerű megközelíteni a munkahelyüket. Az útburkolati felfestések hiányoznak, autóval a főutakra kikanyarodás  és a gyalogos közlekedés veszélyes, nincsenek kanyarodósávok, a parkolás sem megoldott. A buszok most döngölt, murvás fordulókban köröznek.

A 2.2 milliárd forintos beruházást Terület és Település-fejlesztési Operatív Program segítségével valósítja meg az önkormányzat. Amennyiben a hatósági és a közbeszerzési eljárások elhúzódnak, vagy a támogatási rendszerben változás történik a kivitelezési munkák megkezdése 2018-ban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!