Veszprém

2017.06.21. 16:10

Eredményes évet zárt a stúdió

Veszprém - A Cholnoky Mozgásművészeti stúdió táncosai szép eredményt értek el a Gárda-és Showtánc Európa Bajnokságon, amit negyvenkilenc éve rendeznek meg.

Balla Emőke

A németországi Jüllichben tartott Európa Bajnokságon kiemelt figyelem övezte a veszprémi táncosokat. Lacó Fruzsina fotója került az Eb kiadványaira, plakátjaira, ő lett az Eb emblematikus figurája. Kiszelyné Czibik Tünde művészeti vezetőt megszólaltatták a helyi médiában, Kocsi Rékát és Kocsis Kingát egy táncos film forgatására hívták meg.

A kitüntetett figyelemnek a kiemelkedő eredmények adták alapját. Először fordult elő, hogy a legmagasabb, "A" kategóriás produkcióik meghaladták a "B" kategóriában indultakat. A 23 fős csapat 21 koreográfiát mutatott be. "B" kategóriában első helyezést ért el Enz Emese és Sevinger Ivett, második Neuhold Hanna, Péter Veronika, harmadik pedig a Dorogi Fanni - Radics Flóra párosa. "A" kategóriában győzött, s Európa bajnoki címet szerzett Faragó Dorottya, Kocsi Réka, Bódis Izabella, a Kocsis Kinga - Lacó Fruzsina és a Barabás Fanni - Faragó Dorottya párosa. Második helyezett lett Benedek Bianka és az Átváltozások koreográfia, harmadik helyezést ért el a Fátyoltánc és Kocsi Réka.

Kiszelyné Czibik Tünde úgy értékelte, megérdemelten sikeres, eredményekben gazdag évet tudhat maga mögött a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió. A táncosok magasan képzettek, s nagyszerű közösséget alkotnak. A pihenést saját szervezésű táborok teszik változatossá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!