matinésorozat

2017.11.07. 10:33

Mesék a családnak, vasárnap délelőtt

Minden, ami a család együtt szórakozását szolgálja, egy nemes célhoz visz közelebb.

Leitner Vera

Fotó: a szerző

Eddig csak hétköznap voltak meseelőadásaink, de ezúttal új programsorozattal kedveskedünk a közönségnek – mondta el Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a teátrum Mesék a családnak címmel indított vasárnapi matinésorozata kapcsán.

Közös élményt és kikapcsolódási lehetőséget kíván nyújtani a Pannon Várszínház azoknak a szülőknek és gyermekeknek, akik hétközben nehezen tudják megszervezni a közös színházlátogatást.

Fotó: a szerző

– Az előadások ötvenpercesek, s valamennyi jó lehetőséget kínál a vasárnapi ebéd előtt a család összehangolására. Az egyes produkciók minden generációt képesek megszólítani, a családtagok együtt örülhetnek, izgulhatnak, szórakozhatnak – mondta el Vándorfi László színházigazgató.

A vasárnapi matinéelőadás-sorozat első darabját, a Mesevarázs című gyermekdarabot november 12-én vasárnap 11 órakor láthatják a nézők a Hangvillában. A zenés játszadozás során egy kislány, Viki születésnapjába pillanthatunk bele, mely nem éppen úgy alakul, ahogy az várható, ám a barátok, a közönséget alkotó gyermekek és némi énekszó segítségével hamar megoldódnak a felmerülő problémák. December 10-én a Fehérlófia kerül színpadra, mely az egyik legismertebb magyar népmese. Az ősi magyar dallamvilágot megidéző előadás szövegét egy veszprémi szerző, Asztalos István írta. Az évad második felében a Péter és a farkas, valamint a Hattyúcskák tava című táncos mesejátékot láthatják gyermekek, szülők, nagyszülők a vasárnapi matinésorozat részeként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!