A közösségépítés helyszíne

2018.03.03. 09:00

Megújult a Március 15. utcai fiókkönyvtár

Átadták a felújított Március 15. utcai fiókkönyvtárat Veszprémben, az intézmény három hónap után nyitott meg újra a napokban.

Marton Attila

Pálmann Judit, Porga Gyula és Borián Beatrix a klubkönyvtár megnyitóján. Szinte teljesen megújult az intézmény Fotó: Pesthy Márton

A több mint harminc éve kialakított könyvtárban az elmúlt években kisebb felújításokat – például nyílászárócserét – már végrehajtottak, a decemberben kezdődött és a napokban véget ért beruházások révén azonban szinte teljesen megújulhatott az intézmény. A fejlesztéssel új szekrények, polcok, válogatóládák, fotelok és asztalok, új számítógépek kerültek a könyvtárba, kicserélték a műpadlót.

Pálmann Judit, Porga Gyula és Borián Beatrix a klubkönyvtár megnyitóján. Szinte teljesen megújult az intézmény Fotó: Pesthy Márton

Porga Gyula polgármester az átadón arról beszélt, a város életében a kisebb összegből megvalósított fejlesztések a helyi kisközösségnek legalább olyan fontosak, mint a több száz milliós nagyberuházások. Hozzátette, a fejlesztés a közösségépítő feladatokat ellátó intézményben sem cél, hanem eszköz volt, hogy továbbra is folytassák ezt a különleges missziót.

Pálmann Judit, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója elmondta: több forrásból, összesen több mint hatmillió forintból hajtottak végre felújítást. Az intézményben egy NKA-pályázaton elnyert támogatásból kicserélték a bútorzatot és informatikai eszközöket szereztek be. A Strenner Zoltán és Némethné Károlyi Jolán képviselői keretéből felajánlott forrásból kicserélték a műpadló burkolatot és tisztasági festést végeztek, míg a megyei könyvtár takarékos gazdálkodása tette lehetővé az álmennyezeti munkák elvégzését.

Borián Beatrix könyvtáros kiemelte, az intézmény a környező városrészben élők közösségi tere, a könyvtár helyiségeiben több klub és szakkör is működik.

A fiókkönyvtár állománya közel 15 ezer kötet, az intézmény beiratkozott olvasóinak száma több mint ezer fő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!