megroppant a börtönben

2018.07.06. 20:00

Végezni akart magával a sólyi gyermekgyilkos?

Tudok róla, hogy öngyilkosságot kísérelt meg F. Ferenc a börtönben, de nagyon örülök annak, hogy észrevették, és nem sikerült neki. Ha nem így történik, a gyors halál megváltás lett volna neki, ezt mondta megkeresésünkre Farkas Zsanett, a nemrég meggyilkolt sólyi kislány édesanyja.

Kovács Erika

- Nagyon hiányzik Adrienn, nekem, édesapjának, Győzőnek és Daninak, a testvérének, valamint kiskutyájának, Dömének is – tette hozzá Adrienn édesanyja.

A börtönben történtek kapcsán megkerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, amint válaszolnak, közöljük. Telefonon kerestük F. Ferenc kirendelt védőügyvédjét, de nem értük el.

Ebben a hajmáskéri házban lakott F. Ferenc, feltehetően innen indulhatott el Sólyba május 18-án Fotó: Kovács Erika / Napló

Korábban megírtuk, magánzárkában van és megroppant F. Ferenc a veszprémi börtönben, ezt mondta neve mellőzésével egy, a fiú családját jól ismerő nő. Arról is beszélt, hogy a fiú édesanyja, aki rendszeresen látogatja fiát, abban bízik, hogy nem gyermeke volt a sólyi gyilkosság elkövetője. Az anya, amikor Hajmáskéren, a házuknál jártunk, nem kívánt velünk beszélni.

Írtunk arról is, hogy a nyolcéves sólyi kislány, Adrienn május 18-án, délután tűnt el rollerezés közben, majd néhány órával később találták meg holtan. A feltételezett elkövetőt nemsokára elfogták, a Veszprém megyei nyomozók előterjesztést tettek a fiatal előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság május 21-én elrendelt.

Győző, az apa Adrienn fényképével Fotó: Kovács Erika / Napló

A 16 éves hajmáskéri F. F. beismerte tettét, ellene a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének meglapozott gyanúja miatt indult eljárás. Információnk szerint legfeljebb 15 évet kaphat.

Ezek is érdekelhetik