felszállás közben

2018.01.31. 13:11

Lezuhant egy kishelikopter Zircnél (friss információk a cikkben)

Ketten megsérültek a balesetben.

Kovács Erika

Fotó: Rendőrségi fotó a lezuhant gépről

Felszállás közben, mintegy hatméteres magasságból visszazuhant a földre egy lebegő üzemmódban lévő, kétszemélyes kis helikopter Zircen, a Tündérmajornál – adja hírül a katasztrófavédelem.

A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.

Fotó: Balogh Ákos

A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végzik a veszprémi hivatásos és a zirci önkormányzati tűzoltók, akik áramtalanították a járművet. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Frissítve:

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens a történtekről elmondta, eddig tisztázatlan körülmények között történt a baleset, amelynek körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy neve elhallgatását kérő informátorunk azt közölte, egy helyi vállalkozó, aki gyakorlott pilóta és egy utas ült a gépen, amelynél feltehetően műszaki hiba adódhatott, emiatt történhetett a baleset. A két illető, aki a gépen ült, információnk szerint saját lábán hagyta el a helikoptert.

Megkérdeztük azt is, hogy milyen sérüléseket szenvedtek a gépen utazók, illetve az iránt is érdeklődtünk, hogy milyen típusú gép zuhant le. Amint a válaszokat megkapjuk, közöljük.

Úgy tudjuk, egy HA-XAX lajstromjelű géppel történt a baleset. A gép tartózkodási helyének Zirc-Tündérmajort tünteti fel az avia-info.hu portál.

Fotó: Rendőrségi fotó a lezuhant gépről

Frissítve:

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője közölte, a mentők két férfit szállítottak kórházba lágyrész-sérüléssel, illetve csonttörés gyanúja miatt. Sérüléseik súlyosságát a kórházi vizsgálatok fogják megállapítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!