Vörösberény

2017.05.11. 14:10

Három megye általános iskolái adtak számot pénzügyi ismereteikről - Országos döntőben a berényiek

ZALAEGERSZEG - Jó hangulatú versenyen, szórakozva, nem görcsölve nyert a Vörösberényi Általános Iskola csapata.

Piltman-Horváth Barbara

Hetedik alkalommal rendezte az egyik kereskedelmi bank Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű vetélkedőjét. A versenyen általános iskolás csapatok indultak, a zalaegerszegi, regionális középdöntőn Zala, Vas és Veszprém megye 16 iskolája, 90 diákja küzdött az országos döntőbe jutásért.

- Nagyon jó hangulatban zajlott a verseny, a gyerekeket is úgy készítettem fel, hogy ne izguljanak a vetélkedő miatt, inkább érezzük jól magunkat - mondta megkeresésünkre Polniczkyné Farkas Éva, a döntőbe jutott csapat, a Sajtfalók felkészítő tanára. - Szerintem ez is segített abban, hogy sikeresek voltunk.

A vetélkedőn a számolási feladatokon túl a szövegértési, pénzügyi terminológiai tudás és a következetes gondolkodtatás volt a középpontban.

Purgel Henriett (hátul balra) és Polniczkyné Farkas Éva felkészítő tanár büszkén állt a Villámész és a Sajtfalók sikeres csapattagjai mögé Fotó: Czúni Judit

- A bank honlapján voltak mintafeladatok, azokat oldottuk meg matematikaórán, minden héten egy órát készültünk a versenyre - árulta el a tanárnő, aki szerint segítségükre voltak a honlapon található oktató jellegű rajzfilmek is. - Ezek direkt nevelő, tanító célzatú kisfilmek, amelyek a pénzügyi világgal kapcsolatosak.

A rajzfilmek feldolgozásával sokat tudtunk előrelépni - mondta a győztes csapat segítője. A negyedik osztályos, országos döntőbe jutott gárda tagjai: Bagarus Andor, Beődi Bence, Czintos Benedek, Czúni Vilmos és Szántó Benedek. Az iskola másik csapata, a harmadik osztályosokból álló Villámész sem szerénykedhet, ők a dobogó második fokára állhattak fel, tagjai: Polniczky Hanna, Szabó Zénó, Szántó Dániel, Szecsődi Botond.

Az ő felkészülésükről Purgel Henriett tanárnő gondoskodott. A pénzügyi ismeretek elsajátítását több hónapnyi komoly felkészülés előzte meg, melynek során a csapatok ellátogattak a hálózat egyik bankfiókjába, ahol szakszerűen bemutatták nekik a bank működését és lelkesen válaszoltak a gyerekek kérdéseire.

A verseny országos döntőjét június 12-én rendezik Budapesten, ahol korosztályonként (1-2. osztályos, 3-4. osztályos, 5-6. osztályos és 7-8. osztályos) 8 csapat mérkőzik majd a fődíjért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!