Vörösiszap

2010.11.10. 06:45

Támogatás a cigányoktól

Veszprém - Százötvenezer forint támogatást nyújt a megyei cigány kisebbségi önkormányzat az iszapkatasztrófa sújtotta települések lakóinak, határoztak a testület tagjai hétfői ülésükön.

Győrffy Árpád

A képviselők elfogadták a kisebbségi önkormányzat idei költségvetésének végrehajtásáról készült tájékoztatót. Mint ebből kiderült, az első háromnegyed évben csak az egész évre tervezett kiadás mintegy ötödét költötték el. A rendelkezésre álló pénzből a bevezetőben már jelzett támogatás mellett 350 ezer forintot a működéssel kapcsolatos kiadásokra szánnak, a maradék, mintegy egymillió forintot pedig három kiemelt programra, a cigányok megyei sportnapjára, a megyei kisebbségi napra és az októberben megválasztott helyi cigány kisebbségi önkormányzatok tagjainak a felkészítésére szeretnék költeni. A programok szervezésére bizottságot állítottak fel Holdosiné Bánhegyi Ildikó, Babai János és ifj. Rupa László részvételével.

Az ülésen hosszú vitát váltott ki a jövő évi költségvetési koncepció egyik pontja. Ifj. Kozák János elnök javaslata szerint célul tűznék ki megyei szintű felmérések, kutatások indítását, adatbázis összeállítását a cigányok helyzetéről, kultúrájáról, életmódjáról a települési cigány kisebbségi önkormányzatok bevonásával, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségével együttműködve. A félreértések tisztázása után, újabb javaslatokkal kibővítve jóváhagyták a koncepciót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!