Vörösiszap

2010.11.29. 01:12

Vadászok segítsége az iszapkárosultaknak

Veszprém - Az iszapkatasztrófában kárt szenvedett devecseri vadászok vehettek át támogatást a vadásztársak által szervezett gyűjtés eredményeként.

Tremmer Tamás

Az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére a Dél-bakonyi Vadásztársaság, a Tapolca-medence Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület kezdeményezésére a Veszprém Megyei Vadászkamara felhívást intézett a megye vadgazdálkodóihoz. Hasonló kezdeményezése volt a Győr-Moson-Sopron Megyei Vadászkamarának is.

A felhívásra nemcsak a vadásztársadalom, hanem civilek is megmozdultak, összesen 34 szervezet ajánlotta fel segítségét. Több vadgazdálkodó közvetlen támogatást adott, illetve a kármentő alapba is fizetett.

A kamarai gyűjtés eredményeként a katasztrófában kárt szenvedett hat devecseri vadásznak ünnepélyes körülmények között adtak át pénteken 300300 ezer forint támogatást. A támogatottak meghatódtak, hálásan köszönték társaik szolidaritását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!