Vörösiszap

2010.12.20. 16:02

Mindenütt segítenek

Pápa - Egy C-17-es Boeing-makett, turbinán ülő Mikulás, feldíszített fenyőfa, az alatta elhelyezett ajándékok teremtették meg az ünnepi hangulatot a bázisrepülőtér külföldiek számára berendezett központi épület emeleti előterében.

Nagy Imre

A Stratégiai légiszállítás képesség programban részt vevő szervezetek dolgozói és feleségeik gyűjtést szerveztek a vörösiszap-katasztrófa kolontári áldozatainak megsegítésére. A pápai Hemóban szervezett karácsonyi vásár teljes bevételét, a mintegy hétszázezer forintot jelképező csekket csütörtökön délután Siri Jensrud asszony adta át Szarka Gyulának, Kolontár jegyzőjének.
 
A norvég közösség tagjaiban merült fel az ötlet, hogy segítsünk a rászorulóknak. Én kaptam a szervezés feladatát, és mivel amúgy is szeretem ezt a formát, rendeztünk egy jótékonysági vásárt. A részvételt felajánlottuk a többi nemzet képviselőinek is. A hölgyek örömmel fogadták a lehetőséget, és múlt vasárnap a helyőrségi művelődési otthonban tartottuk meg a rendezvényt. Ez számunkra is egy nagyszerű együttműködési lehetőség volt, hiszen közösen készítettük elő a vásárt, és közösen segítettünk  mondta Siri Jensrud.  Kötött kesztyűket, zoknikat, magunk készítette Mikulásokat és a különböző nemzetek házi készítésű ételeit, süteményeit, sőt még képeket is árusítottuk. Szórakoztató volt maga a látvány is, ahogy a különböző nemzetek hagyományai megjelentek az asztalokon  idézte fel a vásár hangulatát a norvég hölgy. 
 
Az adománylevélen is látható, az összeget befizették az önkormányzat erre elkülönített számlájára  mondta el Szarka Gyula jegyző.  A számlán összegyűlt összeg felhasználásáról a képviselő-testület dönt majd. Valószínűleg január-február táján, amikor már látjuk, hogy mekkora a rendelkezésre álló összeg, és látjuk azt is, hogy a károsultak milyen állami kártérítésben részesülnek, megszületik a döntés. Olyan célokat is kitűzhet a testület, ami az egész közösség javát szolgáló fejlesztést, például egy óvoda építését teszi lehetővé. A mostani adomány ennek a részét képezheti  fogalmazott Kolontár jegyzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!