Vörösiszap

2011.01.19. 11:04

Elkészült a homeopátiás szer

Veszprém - Elkészült a vörösiszapból a homeopátiás szer, ami segít megelőzni, hogy a lúgos anyag hosszú távon rombolja a szervezetet.

Németh F. Bernadett

A homeopátia lényegéről, vagyis arról, hogy a hasonlót hasonlóval gyógyítsuk, dr. Balogh Márton természetgyógyász tartott előadást a hét végén a városi művelődési központban. Előadásában kitért a vörösiszap várható káros hatásaira, s kifejtette, hogyan lehet megelőzni ezeket. A homeopátiás szerekbe nagy hígításban keverik bele azt az anyagot, amiről a szer a nevét kapta.

A gyógyhatást a homeopátia egyre inkább a kiindulási anyag információjának, elektromágneses jelének tulajdonítja. Igen sok ismert, széles körűen használt homeopátiás szer súlyosan mérgező növényekből, állati anyagokból (kígyómérgekből) vagy más, veszedelmes mérgekből, például ciánból készül. Ebbe a sorba a vörös-iszap is jól beleillik, mondta a biológiatudomány kandidátusa. A szer előállítása igen egyszerű, de számos jogi problémát vet fel: törzskönyvezés, engedélyezés, gyártóhely stb.

Dr. Balogh Márton bemutatta, s az előadáson megjelenteknek ajándékba is adott a vörösiszapból készült homeopátiás szerből. Az érdeklődőknek elmagyarázta, hogyan készítheti el mindenki saját maga a homeopátiás szert, amit kis adagokban kell  attól függően, hogy az illető mennyi időt tölt(ött) az iszappal elöntött területen , akár rendszeresen is fogyasztani.


A vörösiszap-katasztrófa további hírei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!