Vörösiszap

2011.01.19. 12:32

Közös koncepció készül

Devecser - Az iszapkatasztrófával sújtott három település polgármestere közös településfejlesztési koncepció megírásában állapodtak meg.

Tóth B. Zsuzsa

A koncepciót a hétfői miniszterelnöki látogatást követően Orbán Viktor kormányfő kérésére szándékoznak benyújtani. Minderről Toldi Tamás devecseri polgármester tájékoztatta lapunkat. A polgármester Lasztovicza Jenővel, a Kármentő Bizottság elnökével és a bizottság tagjaival vett részt a miniszterelnöki találkozón.

Mint megtudtuk, a miniszterelnök javaslatát  miszerint a kormány megpróbálja állami eszközökkel finanszírozni a károsult családok ingóságait, ellenben a Kármentő Alap forrásait, vagy annak minél nagyobb részét a lakosság egészének érdekében történő fejlesztésre fordítaná  a bizottság elnöke és tagjai egyhangúlag támogatták.

A polgármester a város fejlesztési elképzeléseiről és más aktuális kérdésekről január 20-án csütörtökön 17 órától lakossági fórumon tájékoztatja az érdeklődőket.

 

Az iszapkatasztrófáról készült dossziénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!