Vörösiszap

2011.02.21. 08:11

Épülnek az új házak

Kolontár - A lakóparkban hét házat már teljesen felfalaztak, a mintaház pedig minden bizonnyal elkészül a hónap végére.Tili Károly polgármester lapunknak elmondta, hogy most már biztos, a tönkrement 36 ház helyett 21 épül fel a településen, az új lakóparkban.

Tóth B. Zsuzsa

Négy család pénzben kérte a kártérítést, ők nem akarnak a meglevő házuk mellé újat, van hol lakniuk. Tizenöt házból pedig elköltöztek a környékre a lakók. Ők vagy új építésű házat kértek, vagy pedig használt épületben élnek már. A faluban maradó családok mindegyike új házban lakik majd a lakóparkban. Miként azt a beruházó, a Veszprémber Zrt. ígérte, a mintaház február végére elkészül úgy, hogy akár be is lehet bútorozni.

Abban a látogatási napokon láthatják az új házat igénylők, hogy milyen lakhatási körülményekre számíthatnak. Mindez bizonyára megnyugvást is ad valamennyiüknek majd. Összesen huszonegy ház épül a parkban, ahol egyébként 32 építési telek van. Tehát lesz lehetőség később a terjeszkedésre. A közművek már teljesen elkészültek, az út alapjának építése szintén.

- Úgy látom, hogy a június 30-ra ígért átadási határidő tartható lesz - mondta Tili Károly polgármester. Kolontárral kapcsolatos hír, hogy csaknem másfél millió forint értékű egészségügyi felszerelést adományozott a BÁV Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. a falu térségi védőnői szolgálatának. Az adományt az ökumenikus segélyszervezet koordinálása és szakmai segítségnyújtása mellett juttatták el Kolontárra.

 



A BÁV kereskedelmi igazgatója, Tűzkő Péter a helyi rendelőben rendezett átadási ünnepségen elmondta, hogy egy árverésen értékesített festményből származó bevételhez a cég ugyanakkora összeget hozzátett, így segítenek. Hasznos dolgokat szerettek volna adományozni, ezért az összegből például magzati szívhangvizsgáló készülékeket, szűrő-audiométereket, vérnyomásmérőt, látásvizsgáló eszközöket csecsemőmérleget, számítógépet, nyomtatót vettek.

Tili Károly polgármester megköszönte a segítséget és Délceg Lászlóné térségi védőnővel együtt ecsetelte az eszközök szükségességét. Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója úgy fogalmazott, hogy valószínűleg még sokáig segítenek Kolontáron az adományok koordinálásában.

 

Dossziénk az iszapkataszrófa híreivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!