Vörösiszap

2012.05.14. 17:58

Beperelték az államtitkárt

Veszprém - Személyiségi jogi pert indított a környezetvédelmi államtitkár ellen a Mal Zrt. több tulajdonosa a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatos nyilatkozatai miatt.

Halmos György

Erről a Veszprémi Törvényszék szóvivője beszélt  érdeklődésünkre. Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna elmondta: az Illés Zoltán elleni kereset a napokban érkezett meg. Szólt arról, hogy  a törvényszék határozatot hozott, miszerint a MAL Zrt.-re kiszabott 135 milliárdos hulladékgazdálkodási, 210 milliós természetvédelmi és 2,3 milliárdos vízszennyezési bírság végrehajtását   felfüggesztik. (A bírságról szóló döntést a MAL bíróságon támadta meg, annak jogerős lezárásáig függesztették  fel  határozat végrehajtását.) A törvényszék azt vizsgálta: az eredeti állapot helyreállítható-e, vagy a végrehajtás elmaradása nem okoz-e súlyosabb kárt, mint amivel a végrehajtás felfüggesztésének elmaradása járna. A határozat végrehajtása  miatt  fizetésképtelenné válna  a MAL, miközben az a város legnagyobb munkáltatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!