Séf, betyár és sikerkovács

2018.01.19. 09:30

Somogyi Tamás önzetlen és lelkes segítője Zirc városi rendezvényeinek

A településért 2017-ben végzett kiemelkedő munkásságának elismeréseként a Zirc Város Elismerő Oklevele kitüntetést vehette át az önkormányzattól Somogyi Tamás.

Civil tudósító

Az oklevél átadására Zirc polgármesterének újévi fogadásán került sor.

Somogyi Tamás ugyan nem zirci, hanem bakonybéli lakos, de a Zircen kifejtett aktivitása példaértékű lehet az itt élők számára is. Önzetlen és lelkes segítője a város kiemelt rendezvényeinek, települési megjelenéseinek. Két kisfiú büszke édesapja, felesége zirci származású. Gyermekeit születésük óta a hagyomány szeretetére neveli. Kiváló csapatmunkásként jellemezték a javaslattevők.

Zirc legnagyobb rendezvénye, a Bakonyi Betyárnapok lebonyolításának rendszeres közreműködője, az ételfőző-verseny zsűrijének oszlopos tagja, illetve az utóbbi években – szakmai tudásának köszönhetően – elnöke is. A hagyományőrző rendezvényen a konkrét feladatvállalás mellett betyárgúnyába öltözve, betyáros viselkedésével, rítusaival, vendégcsalogató jókedvével igyekszik az esemény színvonalát emelni, a programok iránti érdeklődést felkelteni.

Somogyi Tamás Zirc értékeit, jó hírnevét öregbíti Fotó: archív

Jelenleg főséfként dolgozik egy panzióban, ahol minőségi és kreatív munkáján túl elhivatottan népszerűsíti Zirc és a Bakony turisztikai értékeit, hitelesen és interaktívan képviseli a térség kulturális és gasztronómiai életét. Folyamatosan a hagyományok átörökítéséért dolgozik.

Tavaly a város két kiemelt megjelenésének is aktív résztvevője volt. A siófoki Nemzeti Regatta ételfőző versenyen Bakonyi pandúrkergető fantázianévre keresztelt ételének köszönhetően nagyon sokan keresték fel a zirci standot, a vendégek élvezték az ízeket, a csárdahangulatot. Nagy érdeme van abban, hogy Zirc az attrakciójával a harmadik helyet szerezte meg 38 település közül. A Nemzeti Vágtán a zirci csapat által a Vágta Korzón kialakított Lókötő Csárda egyik főszereplője volt, a betyárpróbákra jelentkezőket autentikusan, korhűen és fáradhatatlanul animálta. Mind-emellett az installáció megtervezésében és kivitelezésében is oroszlánrészt vállalt, saját eszközeinek rendelkezésre bocsátásával is hozzájárult a megjelenéshez, amely végül hetvenkét település közül az első helyet hozta meg a standszépségversenyben Zirc számára.

Somogyi Tamás Zirc értékeit, jó hírnevét öregbítő önzetlen tevékenysége mellett a hétköznapi életében, saját munkájában, az emberekhez való viszonyában is példamutató.

Kelemen Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!