Ajka

2013.01.30. 11:57

Öt ajkai ifjú utazott el a padlóhoki válogatotta

A Dél-Koreai Pjongcsang városában megkezdődött a tizedik speciális téli olimpia.

Novothny Ottó

A mezőnyt száztizenegy ország 3300 sportolója alkotja. A magyar csapatot huszonnyolc sportoló alkotja.

Mireiter Lívia az ajkai Molnár Gábor speciális iskola igazgatója elmondta, hogy öt egykori és mai diákjuk is a magyar válogatott tagja. Az egyik csapatvezető pedig az a Gulyás Lajos, aki hosszú évek óta az iskolában vezeti a padlóhoki edzéseket. Az ajkai "különítmény" névsora: Berkes László, Szigeti Balázs, Varga Csaba, Török Bálint, Pelikán Barnabás.

A magyar padlóhoki együttes egyébként címvédőként utazott a koreai városba, hiszen 2009-ben az Egyesült Államokbeli Idaho városában megnyerte a téli olimpián ennek a sportágnak a küzdelmeit (abban a társulatban csak egyetlen ajkai volt).

Ennek megfelelően kezdtek a fiatalok Pjongcsangban is, hiszen Jamaica legjobbjainak legyőzésével indították a versenysorozatot. Az igazgatónő hozzátette: ketten még mindig az intézményben tanulók, a többiek csak a sportfoglalkozásokra járnak vissza. - Az egyértelműen megállapítható, hogy a sport fegyelmezettséget ad, a fiatalok megtanulnak együttműködni és mindez szükséges ahhoz, hogy később önállóan megállják a helyüket az életben - mondta Mireiter Lívia.

A magyar speciális téli olimpiai csapat január 25-én utazott el a Koreai Köztársaságba és február 7-én érkezik vissza miközben öt sportágban (padlóhoki, alpesi sí, hófutás, műkorcsolya, gyorskorcsolya) adnak számot tudásukról. Az ajkaiak részvételét ajkai vállalkozások, illetve a kislődi, városlődi és nagyvázsonyi önkormányzat anyagi segítségével teremtette elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!