Ajka

2015.09.20. 10:06

Lövészverseny és sportnap mozgássérülteknek

Ajka - Légpuskával, kispuskával és íjjal versenyeztek a résztvevők a Civil Házban, ám a lövészszámok között kipróbálhatták a quadozást is, mely felejthetetlen élményt hozott a helyi Technikai Tömegsport Egyesület és a Mozgássérültek Aktív Egyesülete által szervezett hétvégi programra.

Szántó Renáta

A jó hangulatú közösségi eseményen a versenyzők három kategóriában indultak. A mozgássérült férfiak között Mesterházi Zsolt bizonyult a legjobbnak, a mozgássérült női kategóriában Péntek Andrea nyert. A segítők közül pedig Dorkó Miklós szerezte meg az első helyezést a lövész számokban.

A látássérült fiatal, Herbert Attila élvezte a terápiás lovaglást (Fotó: Györkös József)

A versenyeken túl különféle sportokban mérhették össze ügyességüket a rendezvény résztvevői. Többek között megismerkedhettek a diszkoszvetéssel és ping-pongozhattak. Topár Zsolt közreműködésével lehetőségük nyílt a terápiás lovaglás kipróbálására is. A program legnagyobb élményét mégis a quadozás jelentette a sérültek számára. Dömötör Norbert útmutatását követve elsajátíthatták a jármű használatának fortélyait, majd a tanultakat a Civil Ház udvarán alkalmazták. A családias hangulatú rendezvényen a jelenlévőket babgulyással várták a szervezők- tájékoztatta lapunkat Péntek Andrea a Mozgássérültek Aktív Egyesületének egyik tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!