Régóta várták már

2017.10.20. 10:30

Átadták a 20 millióból megújult Diófa utcát Ajkán

Átadták rendeltetésének a húszmillió forintból felújított Diófa utcát. Aszfaltoztak, megújultak a kapubejárók, az árkok, parkolót alakítottak ki.

Tóth B. Zsuzsa

A kerékpárosok is felavatták a Diófa utcát Fotó: Györkös József

Az avatási ünnepségen Dorner László önkormányzati képviselő háláját fejezte ki mindazoknak, akik segítettek, hogy megvalósulhattak az immár többéves tervek.

A kerékpárosok is felavatták a Diófa utcát Fotó: Györkös József

Schwarz Béla polgármester úgy fogalmazott, hogy az elkészült munkák egy része meghaladja a mai kort. – Azok megelőzik a magyarországi viszonyokat több helyen, hiszen itt zárt rendszerű csatornák készültek, ugyanakkor a környezet védelme érdekében megmaradtak az árkok. Szépen parkosított, kulturált környezet alakult ki. Nagy szükség volt rá, ugyanis a felújított utca végén van a tósokberéndi bányásztelep központja. Ott áll az óvoda, a tűzoltólaktanya, ott székel a sportegyesület, de van vendéglátóegység, buszmegálló, és Diénes Attila szobrászművész Bányász család című szobra is ott látható – mondta a polgármester.

A nemzetiszínű szalagot Schwartz Béla, Dorner László, a lakók képviseletében pedig Petőházi Andrásné és Paulisz András vágta át, majd a söröshordót is átgurították az utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!