Ajka

2014.02.27. 08:50

Bővítik az iskolai könyvtárat

A nemzetközi könyvajándék naphoz kapcsolódó programokkal és az azokról készült beszámolóval a Borsos Miklós Általános Iskola nyert az országban egyetlenként a könyvtárbővítéshez 50 ezer forintot.

Tóth B. Zsuzsa

A nemzetközi könyvajándék nap keretében hangulatos programok várták a diákokat, hogy e nap ne csak a tankönyvekről, hanem másfajta kötetekről is szóljon. A suliba kedvenc könyveikkel érkeztek a tanulók. Az alsósoknál Karácsonyné Bolla Elvira kolléganő irányítása mellett a nap a mesék világa körül forgott, mind az iskolarádióban, mind az órákon és az udvaron.

Az elsősök a szívükhöz legközelebb álló meséikről rajzolhattak, a másodikosok kedvenc könyvük borítóját másolták le, a harmadikosok fogalmazást írtak. Ezen művekből kiállítás is nyílt, a legügyesebbek jutalomban részesültek.

Nyári Vanessza, Hoffmann Andrea, Marton Lili a 3. B osztályból (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A negyedikesek irodalmi vetélkedőn vettek részt, magyarórán Bosnyák Viktória Tündérboszorkányán mulattak. A hatodikosok kis jegyzetfüzeteket, könyveket készítettek, a magyar és osztályfőnöki órákon pedig jót beszélgettek kedvenc olvasmányaikról. Akik pedig inkább játékos keretek között szerettek volna a könyvekkel találkozni, azoknak kis kreativitással könyvekhez kötődő délutáni sportvetélkedőt szerveztek a testnevelők.

A nyolcadikosok németórán Luther Mártonnal foglalkoztak, míg a rajz szakkörösök könyves „legekről” készítettek plakátot. Ezen a napon tartották az „író-illusztráló” verseny eredményhirdetését. Kersner Máté 6. A osztályos tanuló kimagasló tehetségével, verseivel és rajzaival első helyezést ért el. Második Krasznai Laura 8. A osztályos tanuló lett a képregényével, harmadik pedig Mozvy Noémi 6. C osztályos tanuló lett egy trilógia első kötetével.

A díjakat a szervező Nyirő Mária és az iskola igazgatónője, Ódor Erzsébet adta át. Mindkét épületben a pedagógusok egy-egy könyvet ajánlottak fel az iskolai könyvtár számára.

Címkék#Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!