Ajka

2014.01.16. 12:20

Kivételes képességű gyerekek

Ajka - Gyermekek készítettek szebbnél-szebb alkotásokat Csodakarácsony elnevezéssel, amit a közelmúltban mutattak be a Székhely óvodában.

Kovács Erika

Különböző technikával, fonallal, üvegfestékkel, temperával, vízfestékkel, krepp papírral, gyapjúval készültek a képek, valamint zsírkréta rajz, agyag gyertyatartó is tanúskodik a gyerekek kiemelkedő tehetségéről értékelte a kiállítást Nagy Szilvia, a tehetséggondozás szakmai vezetője. A náluk működő komplex vizuális tehetségfejlesztő Ákom-Bákom nevű képességfejlesztő műhelybe járó gyermekek alkotásait tették közszemlére. Céljuk, hogy a kimagasló vizuális képességekkel, színérzékkel rendelkező tehetséges gyermekek felismerése és támogatása megvalósuljon a néphagyomány és a művészetek eszközeivel, hogy kreatív megoldásokat keressenek gondolataik, érzéseik kifejezésére, nyitottak legyenek új vizuális technikai megoldások befogadására.

A gyerekek sokoldalúságát az általuk festett képek is bizonyítják (Fotó: Nagy Szilvia)

Ebben az évben a szülőkre, és az óvónőkre bíztuk a szavazást. A rajzpályázat legtöbb szavazatot kapott három alkotó: Kamondi Donát, hat éves kisfiú, a Bóbita csoportból, Havasfalvi Zóra, három éves kislány a Napsugár csoportból, a Bambi csoport kollektív munkája lett. Az ajándékokat a gyerekek az év végi ünnepek alkalmával kapták meg, ahol szerepelt a Csengő-hang zenei, valamint a Varázs-szó nyelvi tehetségfejlesztő műhely előadása, a zeneiskola két növendékének, Bencze Bianka, és Pataki Virág fuvolajátéka, az óvónők közös éneke, a négy gyertya története, és a közös éneklés az óvoda minden gyermeke részvételével. Bízunk benne, hogy a résztvevők önbizalmát erősítette a tevékenységük elismerése hangsúlyozta Nagy Szilvia.

A programot a Helyi Támogatói Fórum, illetve a helyi tehetséggondozás támogatta, mint az Óvodás Gyermekekért Alapítvány, Ajka Önkormányzata, vállalkozók, üzletemberek és az Ajka Városért Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!