Ajka

2016.03.06. 19:18

Különleges névnapi ajándékot kért a kisfiú

Nem szuperbringát vagy más menő holmit kért szüleitől Dittrich Ákos, a 11 éves somlóvecsei kisfiú. Arra kérte őket, hogy látogassanak el és vigyenek ennivalót a kutyáknak az ajkai menhelyre.

Kovács Erika

– Szerintem nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak az állatok, és szomorú vagyok, amikor állatkínzásról hallok. Elhatároztam, segítek nekik abban, amiben csak tudok, ezért kértem névnapomra menhelyi látogatást és egy zsák tápot ezeknek a kutyáknak – mutatott körbe Ákos nagy örömmel és szeretettel az ajkai Bakonyi Állat- és Természetvédő Egyesület menhelyén.

A család ennivalóval kedveskedett az állatoknak, és szeretgették, sétáltatták is őket. Ákos legszívesebben az összes négylábút hazavitte volna magával, több órán át foglalkozott a kutyákkal, ígérte, máskor is jön. Főként Niki, a keverék kiskutya tetszett meg neki nagyon, de már nem tudja hazavinni, mert neki is van otthon kettő, egy magyar vizsla és egy cocker spániel. – Az biztos, hogy segítek gazdik keresni Nikinek – mondta határozottan a kisfiú.

Ákos édesanyjával, Adriennel és Nikivel, a keverék kiskutyával az ajkai menhelyen (Fotó: Németh Nóra)

Ákos, akár egy felnőtt, úgy beszélt az állatok helyzetéről, többször is megjegyezte, jó lenne az embereket meggyőzni arról, hogy az állatok is érző, szeretetre méltó lények. Arról is mesélt, hogy felnőtt korában állatorvos szeretne lenni, és természetesen állatvédő. Kedvenc tantrágya a matematika és az informatika, Pápára jár iskolába és jó tanuló.

Németh Nóra, a menhely vezetője kiemelte, nagyon örülnek a látogatásnak, hiszen – mint fogalmazott – aki nyomon követi munkájukat, tudja, hogy nagyon fontos számunkra a felelős állattartásra nevelés, amit minél korábban kell elkezdeni. – Az állattartási szokások változásában, a szemléletváltásban a jövő generációjának van meghatározó szerepe. A régi típusú állattartást csak az új gondolkodás változtathatja meg – szögezte le. Szomorú példaként említette meg kutyáknál a tartós láncon tartást, illetve azt, amikor a felesleges szaporulatot egyszerűen agyonütik. Programjaik közül megemlítette örökbefogadó napjukat, amikor szerencsére sok kutya talál szerető gazdira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!