Ajka

2014.01.30. 12:11

Megélt csodák

Ajka - A Borsos Miklós Általános Iskola diákjai tanulmányaik mellett számtalan közösségi programból, megmérettetésből kiveszik részüket.

Tóth B. Zsuzsa

A legutóbbiak között van az énektagozatosok kórusának nagy sikerű év végi koncertje, amely rendhagyó volt. A diákok a városi művelődési központban a Ghymes zenekarral együtt énekeltek. Néhány nappal később Veszprémben, az Arénában a tavalyi Republic koncert után az idén is több iskola diákjaival, valamint felnőtt kórusokkal együtt, egy másik nagyszerű zenekarral, az Eddával léphettek fel a gyerekek. Még decemberben Budapestre is utaztak, a Parlamenti Karácsonyra.

Megcsodálhatták az épületet, ismert sportolókkal, olimpiai bajnokkal találkoztak, művészekkel beszélgethettek, énekeltek, hangszereken játszottak. A Magyar Kultúra napja alkalmából meghirdetett „Együtt szaval a nemzet” programba az iskolánk is bekapcsolódott. Irodalom órákon készültek, és január 22-én délelőtt lélegzetvisszafojtva várták az élő kapcsolást. Jordán Tamás színművész irányításával volt az összpróba, majd a diákok, tanárok együtt, több mint háromszázan szavalták együtt a Himnuszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!