Ajka

2017.01.08. 08:55

Meseíró kisiskolások

Ajka - A járás negyedik osztályos diákjainak meghirdetett meseíró verseny díjazottjainak a műveit mutatjuk be.

Penk Tímea

A vetélkedőt az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola hirdette meg. Ódor Erzsébet intézményvezető húzta ki, hogy milyen szereplőket kell megjeleníteni a mesében. A gyerekeknek a királyfi, a sárkány és a tündér szavakat felhasználva kellett megírni a történeteket.

Buda Emese

A verseny győztese Varga Laura lett, aki az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolából érkezett. Második helyezést ért el Buda Emese, a Borsos iskola diákja. Harmadik Varga Viktória, aki a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Kislődi Rőthy Mihály Tagintézményének a tanulója. Különdíjban részesült Rudolf Rebeka, aki szintén a katolikus iskola diákja. A versenyzőket értékelte a vetélkedő megálmodója, Üvegesné Szukics Márta, valamint a város kulturális életének jeles képviselői.

A szerencsés királyfi

Buda Emese meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király. Annak volt egy fia, János királyfi.

A szomszéd ország királya kihirdette, hogy aki kiszabadítja a lányát a hétfejű sárkány várából, az feleségül veheti a királykisasszonyt.

Szendrei Laura Hanna

Nagyon megörült János királyfi, ment is a hétfejű sárkány várába kiszabadítani a királykisasszonyt. De előbb elővette az aranykardját, és azzal indult el. Ott találkozott egy tündérrel, aki beszorult egy nagyon mély gödörbe. Gyorsan odasietett, és kisegítette.

- Jó tett helyében jót várj! - mondta a tündér, és adott neki egy gyönyörű varázsvirágot. Majd azt mondta neki, hogy ha kitépi az egyik szirmát, ott terem, és segít neki. A királyfi ment tovább, míg oda nem ért a hétfejű sárkány várához. Bement, és találkozott a királykisasszonnyal, aki azt mondta neki:

Chen Yunhan

- Gyorsan bújj el, mindjárt hazaér a hétfejű sárkány!

János királyfi gyorsan bebújt a kandalló mögé. A hétfejű sárkány éppen akkor ért oda. Azt mondta a királykisasszonynak:

- Emberszagot érzek!

Horváth Réka

És benézett a kandalló mögé, de mielőtt odaért, a királyfi kitépte az egyik szirmát a varázsvirágnak, és ott termett a tündér. Adott a királyfinak egy varázsíjat, és azt mondta neki:

- Hogyha ezzel meglövöd a hétfejű sárkányt, akkor el fog ájulni.

Meg is lőtte a hétfejű sárkányt, aranykardjával levágta mind a hét fejét, és kiszabadította a királykisasszonyt. Amikor hazaértek, a király nagyon megörült a fiának és a királykisasszonynak.

Cosentino Miriam

Hét országra szóló lakodalmat csaptak, ahova persze meghívták a tündért is. Boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Buda Emese A szerencsés királyfi című meséjéhez a Boros iskola negyedik osztályos diákjai készítettek rajzokat: Szendrei Laura Hanna, Chen Yunhan, Cosentino Miriam, Horváth Réka

Kedves Gyerekek!

Várjuk meséiteket, történeteiteket, továbbá rajzaitokat fotótokkal együtt a [email protected] címre.

További meséket itt olvashatnak:

Varga Laura - Az elrabolt tündér

Varga Viktória - A tündér elrablása

Rudolf Rebeka - A legerősebb, legjószívűbb herceg története

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!