Ajka

2012.06.19. 16:53

Tízmilliók nyomában - Az ellenzék bírálja a városvezetést

Ajka - Hova tűntek a tízmilliók? címmel tartott sajtótájékoztatót kedden három fideszes önkormányzati képviselő.

Tóth B. Zsuzsa

Ravasz Tibor szólt arról, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás a város polgármestere, Schwartz Béla és két társa ellen. A gyanú szerint a Park center mögött egy korábban már elkészült út építési költségeit, nettó 11,2 millió forintot jogtalanul számláztak le az egyik gyanúsított cégének. Állítólag korábban a sportcsarnok kapcsán is történt hasonló eset, az azonban mára elévült, ennek ellenére az ellenzék fontolgatja, hogy polgári pert indít.

Stolár Mihály, a Fidesz helyi csoportjának elnöke elmondta, hogy az Ajkán közel egy éve elbocsátott pedagógusok sokaságát alázták meg szakmaiságukban, emberségükben, alkalmatlannak titulálva őket.



- Erkölcsi elégtételt jelent számukra, hogy sorra nyerik a munkaügyi pereket, az önkormányzat pedig fizet. Felmentés, végkielégítés, elmaradt munkabér, kártérítés jogcímen. Figyelembe véve az elküldött dolgozók munkáját túlórában ellátott órák díját is, ez az összeg meghaladja a 40 milliót. Nyolc per indult, abból kettőt már megnyertek. Szeptembertől a Hit Gyülekezete működteti az Ajkai Szakképző Iskolát, július elejétől újabb 18,5 álláshely megszüntetésére számíthatunk. Amennyiben azokat is vesztes munkaügyi perek követik, azok komoly terhet jelenthetnek a költségvetésre. Mindezért a polgármester, a szocialista frakció, az iskola igazgatója és az a kft. a felelős, amely megbízási díj fejében megalkotta az iskola-összevonást - mondta Stolár Mihály.

Schwartz Béla polgármester csak egy népi közmondással kívánt reagálni az elhangzottakra: "ebben annyi a maszlag, mint aratáskor az asztag".

 

 

Fülöp Zoltán, a Fidesz KDNP frakcióvezetője indokolta a frakció legutóbbi kivonulását a testületi ülésről. Mint elmondta, annak oka az volt, hogy a polgármester minősítethetetlen modorban beszélt. Várhatóan bejelentést tesznek a történtek miatt a rendőrségen. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy az elmúlt két évben 5,6 milliárd pályázati támogatást nyert a város, beleértve a vállalkozókat és az önkormányzatot is. Ebből 11,6 milliárdnyi beruházás már megvalósult, illetve folyamatban van, köztük a kórház rekonstrukció és a Kossuth iskola felújítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!