Ajka

2016.04.08. 10:15

Tűz keletkezett a gyakorlatban az ajkai erőműben

Részleges súlyos káresemény elhárítási terv gyakorlatot tartott az ajkai erőműben csütörtökön.

A feltételezés szerint az üzem területén található földalatti gázolaj tartályok töltésére érkező tartályautó lefejtő vezetéke megsérült, melynek következtében körülbelül 1,5 köbméter gázolaj ömlött ki, ami meggyulladt. A kialakult tüzet az üzem dolgozói porral oltó készülékekkel eloltották.

A gyakorlat célja a súlyos káresemény elhárítási tervben bemutatott üzemzavar helyzetben gyakoroltatni és ellenőrizni a következmények felszámolása során jelentkező katasztrófavédelmi feladatok szervezését és végrehajtását. Gyakorolták az üzemi riasztási tervet, valamint a veszélyhelyzeti teendők sorrendjét is.



A gyakorlat másodlagos célja volt, hogy az üzemi munkavállalók a porral oltó készülék kezelését, készség szintre fejlesszék. A gyakorlatot Antóni Miklós tű. alezredes a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági felügyelője megfeleltre értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!